Мекларен о Митровићу: Биће он страшан играч!

Менаџер Њукасла каже да се нико не би жалио да је дебитанту из Србије показан црвени картон.

Фудбал 10.08.2015 | 22:40
Мекларен о Митровићу: Биће он страшан играч!

Александар Митровић прошао је "ватрено крштење", одигравши првих петнаестак минута премијерлигашког фудбала!

Не само да је испунио обећање - да неће устукнути пред бескомпромисним дефанзивцима - већ је сам иницирао ситуацију која је могла да резултира неславним рекордом Премијер лиге. Јер, да је судија Крејг Поусон био строжији, нови нападач Њукасла остао би на терену свега петнаестак секунди, након што се одмах по уласку са клупе залетео на Мета Таргета и уклизао му...

"Мислим да га није додирнуо, али да јесте, Метју би завршио у болници", рекао је помоћни тренер Саутемптона Ервин Куман.

Менаџер Њукасла Стив Мекларен реално је сагледао ситуацију, али је уједно пружио подршку младом српском нападачу, за кога је Андерлехту плаћено 12,5 милиона фунти.

"Имали смо среће што није одмах искључен. Да јесте, не бисмо могли ни реч да приговоримо. Не знам колики контакт је остварио са противничким играчем? Некада су такви стартови били уобичајени, али по данашњим правилима..."

Мекларен је пре утакмице на Сент Џејмс парку, која је завршена поделом плена (2:2), рекао да га Митровић по борбености и жељи за контакт игром подсећа на центарфора Челсија Дијега Кошту.

"Он је такав какав је, беспоштедан. Желео је да уђе на терен и импресионира. Видели сте колико је јак и директан. Још је млад момак, али биће од њега добар играч".

Стив Мекларен додао је да није видео контакт Митровића са Мајом Јошидом, када се учинило да је закачио Јапанца лактом. Судија Поусон такође није констатовао тај дуел.

Српски репрезентативац ушао је са клупе у 75. минуту, уместо Паписа Сисеа, при вођству Њукасла од 2:1. Четири минута касније изједначио је Шејн Лонг, на центаршут Душана Тадића.

Коментари / 0

Оставите коментар