Meklaren o Mitroviću: Biće on strašan igrač!

Menadžer Njukasla kaže da se niko ne bi žalio da je debitantu iz Srbije pokazan crveni karton.

Fudbal 10.08.2015 | 22:40
Meklaren o Mitroviću: Biće on strašan igrač!

Aleksandar Mitrović prošao je "vatreno krštenje", odigravši prvih petnaestak minuta premijerligaškog fudbala!

Ne samo da je ispunio obećanje - da neće ustuknuti pred beskompromisnim defanzivcima - već je sam inicirao situaciju koja je mogla da rezultira neslavnim rekordom Premijer lige. Jer, da je sudija Krejg Pouson bio strožiji, novi napadač Njukasla ostao bi na terenu svega petnaestak sekundi, nakon što se odmah po ulasku sa klupe zaleteo na Meta Targeta i uklizao mu...

"Mislim da ga nije dodirnuo, ali da jeste, Metju bi završio u bolnici", rekao je pomoćni trener Sautemptona Ervin Kuman.

Menadžer Njukasla Stiv Meklaren realno je sagledao situaciju, ali je ujedno pružio podršku mladom srpskom napadaču, za koga je Anderlehtu plaćeno 12,5 miliona funti.

"Imali smo sreće što nije odmah isključen. Da jeste, ne bismo mogli ni reč da prigovorimo. Ne znam koliki kontakt je ostvario sa protivničkim igračem? Nekada su takvi startovi bili uobičajeni, ali po današnjim pravilima..."

Meklaren je pre utakmice na Sent Džejms parku, koja je završena podelom plena (2:2), rekao da ga Mitrović po borbenosti i želji za kontakt igrom podseća na centarfora Čelsija Dijega Koštu.

"On je takav kakav je, bespoštedan. Želeo je da uđe na teren i impresionira. Videli ste koliko je jak i direktan. Još je mlad momak, ali biće od njega dobar igrač".

Stiv Meklaren dodao je da nije video kontakt Mitrovića sa Majom Jošidom, kada se učinilo da je zakačio Japanca laktom. Sudija Pouson takođe nije konstatovao taj duel.

Srpski reprezentativac ušao je sa klupe u 75. minutu, umesto Papisa Sisea, pri vođstvu Njukasla od 2:1. Četiri minuta kasnije izjednačio je Šejn Long, na centaršut Dušana Tadića.

Komentari / 0

Ostavite komentar