Због рада на црно, радници немоћни!

Рад на црно проблем је годинама. Очигледно тешко рјешив за власт Републике Српске.

Република Српска 10.08.2015 | 16:27
Због рада на црно, радници немоћни!

Константно трају позиви радницима да траже од послодаваца да их пријаве, када то и учине многи радници остају без посла и очигледно препуштени сами себи.

Економско социјални савјет Српске позива раднике да траже од послодавца да буду пријављени и да не раде на црно. Једноставније рећи него учинити.

Иван Налесник, радник из Бањалуке за БН свједочи да је од послодавца тражио да буде пријављен и да је након тога добио отказ. Послодавца ће да тужи, а све је пријавио и инспекцији рада. Име фирме и име послодавца.

Инспекција је на потезу. Савез синдиката Српске упозорава да је проблем што неке фирме раде нерегистроване.

Проблем већи од оног који спомињу у синдикату јесте да поједине фирме, према свједочењима радника, нерегистроване раде годинама.

Акција економско социјалног савјета дјелује оптимистично као позив радницима. Проблем је и што многи радници нису чланови синдиката а онда немају ни подршку. Они који су чланови синдиката углавном не раде на црно јер раде у државним фирмама.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Баја

10.08.2015 15:52

Е мој Иване како си глуп, јос цес потросити паре на тузбу. Па ти ниси овде да протестујес и залис се на несто него да будес марва и стока која слузи интересима владајуцих и наравно насе неупитне нам РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

10.08.2015 16:03

На црно него како зар се овде и на бијело ради??? ја знам да се на бијело меље псеница а све остало на црно да црње не мозе ни бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.08.2015 17:41

Ова влада "лијечи" последице а не узрок. У какву су економску бједу довели становништво срећни су и они који могу добити посао на црно

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

10.08.2015 18:57

Стално се иста прица збори а ста раде инспектори ?

Name

Радник

10.08.2015 19:55

Ранка Мисиц ко да је глумица увијек други стајлинг.Има се мозе се а и бас би било безвезе да се двапут појави у истој гардероби на тв.ма боли њу к...ц за раднике.Дал ко зна да је њено мјесецно примање 5000 км

ОДГОВОРИТЕ