Zbog rada na crno, radnici nemoćni!

Rad na crno problem je godinama. Očigledno teško rješiv za vlast Republike Srpske.

Republika Srpska 10.08.2015 | 16:27
Zbog rada na crno, radnici nemoćni!

Konstantno traju pozivi radnicima da traže od poslodavaca da ih prijave, kada to i učine mnogi radnici ostaju bez posla i očigledno prepušteni sami sebi.

Ekonomsko socijalni savjet Srpske poziva radnike da traže od poslodavca da budu prijavljeni i da ne rade na crno. Jednostavnije reći nego učiniti.

Ivan Nalesnik, radnik iz Banjaluke za BN svjedoči da je od poslodavca tražio da bude prijavljen i da je nakon toga dobio otkaz. Poslodavca će da tuži, a sve je prijavio i inspekciji rada. Ime firme i ime poslodavca.

Inspekcija je na potezu. Savez sindikata Srpske upozorava da je problem što neke firme rade neregistrovane.

Problem veći od onog koji spominju u sindikatu jeste da pojedine firme, prema svjedočenjima radnika, neregistrovane rade godinama.

Akcija ekonomsko socijalnog savjeta djeluje optimistično kao poziv radnicima. Problem je i što mnogi radnici nisu članovi sindikata a onda nemaju ni podršku. Oni koji su članovi sindikata uglavnom ne rade na crno jer rade u državnim firmama.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Baja

10.08.2015 15:52

E moj Ivane kako si glup, jos ces potrositi pare na tuzbu. Pa ti nisi ovde da protestujes i zalis se na nesto nego da budes marva i stoka koja sluzi interesima vladajucih i naravno nase neupitne nam RS.

ODGOVORITE
Name

Serafim

10.08.2015 16:03

Na crno nego kako zar se ovde i na bijelo radi??? ja znam da se na bijelo melje psenica a sve ostalo na crno da crnje ne moze ni biti.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

10.08.2015 17:41

Ova vlada "liječi" posledice a ne uzrok. U kakvu su ekonomsku bjedu doveli stanovništvo srećni su i oni koji mogu dobiti posao na crno

ODGOVORITE
Name

xxx

10.08.2015 18:57

Stalno se ista prica zbori a sta rade inspektori ?

Name

Radnik

10.08.2015 19:55

Ranka Misic ko da je glumica uvijek drugi stajling.Ima se moze se a i bas bi bilo bezveze da se dvaput pojavi u istoj garderobi na tv.ma boli nju k...c za radnike.Dal ko zna da je njeno mjesecno primanje 5000 km

ODGOVORITE