Сале задовољан за сада: Русија је позитиван корак!

Александар Ђорђевић задовољан издањем свог тима против Русије, али истиче да има још ствари на којима треба радити.

Кошарка 10.08.2015 | 18:00
Сале задовољан за сада: Русија је позитиван корак!

Кошаркаши Србије славили су против Русије у пријатељском мечу у Лиону резултатом 75:56 (25:22, 23:14, 15:18, 18:10).

Некомплетан тим "орлова" успео је да се издигне после пораза од Француске дан раније и упише други тријумф у припремним мечевима за Еуробаскет.

Селектор Александар Ђорђевић био је задовољан игром свог тима.

"Била је то веома јака утакмица, коју смо одлично отворили и контролисали готово свих 40 минута. Највише сам задовољан снажном тимском одбраном која нам је донела резултат. Успели смо да исправимо неке грешке из дуела са Француском. Имамо још детаља на којима треба да радимо и које треба да побољшамо. Али, ово је свкако позитиван корак према оном чему тежимо", изјавио је селектор Србије после победе.

Ђорђевић је на мечу против Русије указао је шансу свим играчима које је имао на располагању у Француској, изузев Мирослава Радуљице.

"Радуљица није добио прилику, јер смо желели да га одморимо. Прошао је кроз велике напор током досадашњег тока припрема. Одлучили смо и да Богдан Богдановић не улази у игру у другом полувремену јер је дехидрирао, због велике врућине у дворани у Лиону", објаснио је стратег "орлова".

Селекција Србије данас стиже у Београд, где ће наставити припреме за Европско првенство.

"Орлови" ће 12. августа одиграти узвратни пријатељски дуел са Французима у Комбанк арени, а потом их 15. и 16. августа очекује учешће на "Аћибадем трофеју Београда 2015", заједно са селекцијама Кине, Русије и Венецуеле.

Коментари / 0

Оставите коментар