Sale zadovoljan za sada: Rusija je pozitivan korak!

Aleksandar Đorđević zadovoljan izdanjem svog tima protiv Rusije, ali ističe da ima još stvari na kojima treba raditi.

Košarka 10.08.2015 | 18:00
Sale zadovoljan za sada: Rusija je pozitivan korak!

Košarkaši Srbije slavili su protiv Rusije u prijateljskom meču u Lionu rezultatom 75:56 (25:22, 23:14, 15:18, 18:10).

Nekompletan tim "orlova" uspeo je da se izdigne posle poraza od Francuske dan ranije i upiše drugi trijumf u pripremnim mečevima za Eurobasket.

Selektor Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan igrom svog tima.

"Bila je to veoma jaka utakmica, koju smo odlično otvorili i kontrolisali gotovo svih 40 minuta. Najviše sam zadovoljan snažnom timskom odbranom koja nam je donela rezultat. Uspeli smo da ispravimo neke greške iz duela sa Francuskom. Imamo još detalja na kojima treba da radimo i koje treba da poboljšamo. Ali, ovo je svkako pozitivan korak prema onom čemu težimo", izjavio je selektor Srbije posle pobede.

Đorđević je na meču protiv Rusije ukazao je šansu svim igračima koje je imao na raspolaganju u Francuskoj, izuzev Miroslava Raduljice.

"Raduljica nije dobio priliku, jer smo želeli da ga odmorimo. Prošao je kroz velike napor tokom dosadašnjeg toka priprema. Odlučili smo i da Bogdan Bogdanović ne ulazi u igru u drugom poluvremenu jer je dehidrirao, zbog velike vrućine u dvorani u Lionu", objasnio je strateg "orlova".

Selekcija Srbije danas stiže u Beograd, gde će nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" će 12. avgusta odigrati uzvratni prijateljski duel sa Francuzima u Kombank areni, a potom ih 15. i 16. avgusta očekuje učešće na "Aćibadem trofeju Beograda 2015", zajedno sa selekcijama Kine, Rusije i Venecuele.

Komentari / 0

Ostavite komentar