Серија напада у Турској, осам мртвих

Ескалација насиља у Турској. На југу државе убијена четири полицајца и војник, бомба експлодирала у Истанбулу, где је, у одвојеном инциденту, непознати нападач пуцао на зграду америчког конзулата. Убијена двојица нападача у области Султанбејли.

Свијет 10.08.2015 | 15:07
Серија напада у Турској, осам мртвих

Тензије између власти у Анкари и Курда достигле су врхунац у понедељак, пошто су у серији ватрених обрачуна убијена четири полицајца и војник, док је експлозија, у којој није било жртава, одјекнула у Истанбулу.

Четворица полицајаца убијена су у експлозији док су се возила путем у провинцији Сирнак. Недуго после детонације, наоружане особе пуцале су на војни хеликоптер и убиле једног војника, јављају турски медији.

У Истанбулу су забележена два инцидента. Две женске особе пуцале су на зграду америчког конзулата. У тој пуцњави није било повређених, као ни у експлозији која је одјекнула у граду.

После пуцњаве код конзулата САД, ухапшена је једна жена.

Дневник Хуријет пише да нема информација о томе да ли су та два напада повезана.

Двојица нападача и полицајац убијени су после напада на полицијску станицу у области Султанбејли.

Број жртава насиља у Турској вероватно није коначан, јер је турска авијација у неколико наврата гађала места на којима се налазе припадници Радничке партије Курдистана.

Осим великих тензија између власти и Курда, Анкара је најавила озбиљне акције против Исламске државе.

Извор: РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Око соколово

10.08.2015 13:14

Неће Ердоган преузети никакве акције против ИД. Тамо ће ускоро бити правог рата. Турска ће се на крају отвороено умијешати у сукобе у Сирији и Ираку. Ердоган би Сирију ставио под своје. Медјутим, како ће бити на крају, чуће се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тарабић

10.08.2015 15:36

Шта оно рекоше Тарабићи?

ОДГОВОРИТЕ