Serija napada u Turskoj, osam mrtvih

Eskalacija nasilja u Turskoj. Na jugu države ubijena četiri policajca i vojnik, bomba eksplodirala u Istanbulu, gde je, u odvojenom incidentu, nepoznati napadač pucao na zgradu američkog konzulata. Ubijena dvojica napadača u oblasti Sultanbejli.

Svijet 10.08.2015 | 15:07
Serija napada u Turskoj, osam mrtvih

Tenzije između vlasti u Ankari i Kurda dostigle su vrhunac u ponedeljak, pošto su u seriji vatrenih obračuna ubijena četiri policajca i vojnik, dok je eksplozija, u kojoj nije bilo žrtava, odjeknula u Istanbulu.

Četvorica policajaca ubijena su u eksploziji dok su se vozila putem u provinciji Sirnak. Nedugo posle detonacije, naoružane osobe pucale su na vojni helikopter i ubile jednog vojnika, javljaju turski mediji.

U Istanbulu su zabeležena dva incidenta. Dve ženske osobe pucale su na zgradu američkog konzulata. U toj pucnjavi nije bilo povređenih, kao ni u eksploziji koja je odjeknula u gradu.

Posle pucnjave kod konzulata SAD, uhapšena je jedna žena.

Dnevnik Hurijet piše da nema informacija o tome da li su ta dva napada povezana.

Dvojica napadača i policajac ubijeni su posle napada na policijsku stanicu u oblasti Sultanbejli.

Broj žrtava nasilja u Turskoj verovatno nije konačan, jer je turska avijacija u nekoliko navrata gađala mesta na kojima se nalaze pripadnici Radničke partije Kurdistana.

Osim velikih tenzija između vlasti i Kurda, Ankara je najavila ozbiljne akcije protiv Islamske države.

Izvor: RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

10.08.2015 13:14

Neće Erdogan preuzeti nikakve akcije protiv ID. Tamo će uskoro biti pravog rata. Turska će se na kraju otvoroeno umiješati u sukobe u Siriji i Iraku. Erdogan bi Siriju stavio pod svoje. Medjutim, kako će biti na kraju, čuće se.

ODGOVORITE
Name

Tarabić

10.08.2015 15:36

Šta ono rekoše Tarabići?

ODGOVORITE