Жесус срушио "своју" Бенфику! Суперкуп Спортингу!

Фудбалери Спортинга савладали су градског ривала Бенфику 1:0 и освојили Суперкуп Португалије.

Фудбал 10.08.2015 | 15:25
Жесус срушио "своју" Бенфику! Суперкуп Спортингу!

Велики лисабонски дерби решио је у 52. минуте Андре Кариља, те донео "лавовима" први Суперкуп после седам година, те тек други трофеј у истом период.

У центру пажње био је тренер Спортинга Жорж Жесус, који је овог лета напустио Бенфику после шест година и девет трофеја и преузео највећег ривала.

Меч у Авеиру донео је жестоке дуеле, много узбуђења, неколико прекида због бакљада, те 105. победу Спортинга у 294. дербију Лисабона.

Тренутак који је решио дерби догодио се почетком другог полувремена. Играчи Спортинга, који су током целог меча препуштали иницијативу ривалу и вребали из контранапада, украли су лопту Руи Виторији, експресно стигли до казненог, Кариљо је шутирао са 20-ак метара, лопта је закачила Теофила Гутјереса, преварила Цезара и завршила у мрежи.

Уследио је притисак "орлова", који су пола сата пре краја меча тражили пенал после сумњивог старта над Жонасом у казненом простору, да би пет минута пре краја Ислам Слимани пропустио прилику да потврди тријумф Спортинга.

Сезона у португалском првенству почиње следећег викенда, Бенфика одбрану титуле почиње на свом Лужу против Ешторила, док Спортинг гостује новом прволигашу Тондели.

Српски фудбалер Љубомир Фејса одиграо је цео меч за Бенфику и добио жути картон непосредно пре гола Спортинга.

Коментари / 0

Оставите коментар