Žesus srušio "svoju" Benfiku! Superkup Sportingu!

Fudbaleri Sportinga savladali su gradskog rivala Benfiku 1:0 i osvojili Superkup Portugalije.

Fudbal 10.08.2015 | 15:25
Žesus srušio "svoju" Benfiku! Superkup Sportingu!

Veliki lisabonski derbi rešio je u 52. minute Andre Karilja, te doneo "lavovima" prvi Superkup posle sedam godina, te tek drugi trofej u istom period.

U centru pažnje bio je trener Sportinga Žorž Žesus, koji je ovog leta napustio Benfiku posle šest godina i devet trofeja i preuzeo najvećeg rivala.

Meč u Aveiru doneo je žestoke duele, mnogo uzbuđenja, nekoliko prekida zbog bakljada, te 105. pobedu Sportinga u 294. derbiju Lisabona.

Trenutak koji je rešio derbi dogodio se početkom drugog poluvremena. Igrači Sportinga, koji su tokom celog meča prepuštali inicijativu rivalu i vrebali iz kontranapada, ukrali su loptu Rui Vitoriji, ekspresno stigli do kaznenog, Kariljo je šutirao sa 20-ak metara, lopta je zakačila Teofila Gutjeresa, prevarila Cezara i završila u mreži.

Usledio je pritisak "orlova", koji su pola sata pre kraja meča tražili penal posle sumnjivog starta nad Žonasom u kaznenom prostoru, da bi pet minuta pre kraja Islam Slimani propustio priliku da potvrdi trijumf Sportinga.

Sezona u portugalskom prvenstvu počinje sledećeg vikenda, Benfika odbranu titule počinje na svom Lužu protiv Eštorila, dok Sporting gostuje novom prvoligašu Tondeli.

Srpski fudbaler Ljubomir Fejsa odigrao je ceo meč za Benfiku i dobio žuti karton neposredno pre gola Sportinga.

Komentari / 0

Ostavite komentar