Вулин: Не градимо камп за мигранте

У Србији се неће градити центар "ни за 400.000, ни за 4.000 миграната" јер то није политика земље, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Србија 10.08.2015 | 13:50
Вулин: Не градимо камп за мигранте

Коментаришући поједине наводе да ЕУ размишља да се у Србији изгради прихватни центар за 400.000 миграната, Вулин је рекао да то нико није тражио, а и да јесте, Србија то никад не би прихватила. Вулин је истакао да Србија није прихватни центар за мигранте и да свако ко жели да уђе или изађе из наше земље, може то да уради у складу са законом.

Министар је навео и да држава неће на силу задржавати мигранте, јер они нису дошли да живе у Србији нити желе да буду овде, већ желе да иду својим путем, што је, како је рекао, њихово право.

Не градимо никакав центар, немамо ниједан трајни капацитет који хоћемо да увећамо, рекао је Вулин и додао да се Србија према мигрантима односи у складу са највишим светским стандардима.

Вулин је додао да ће Србија наставити да се понаша максимално хумано и да поштује све обавезе из уговора о реадмисији, али је замолио и све да се односе одговорно према мигрантима, али и према држави.

Молим све медије да буду максимално одговорни према земљи и ситуацији у којој се налазимо, према мигрантима којима је јако тешко и који овде нису својом вољом. И да воде рачуна да новинским насловима не плаше људе, закључио је министар.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Додано

10.08.2015 12:08

Ако то ЕВропа буде хтјела,хоце сигурно без упита Вулина за одобрење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАСКО

10.08.2015 12:23

Па највисе миграната има у ЕУ из Србије БиХ и Македоније. Знаци бице то мала СФРЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ја

10.08.2015 14:05

Кад цијела ЕУ граде кампове а наси морају како ЕУ казе.А сто ЕУ трази с Балкана радну снагу јефтинију? Нај тразенији кухари конобари и медицинско особље