Vulin: Ne gradimo kamp za migrante

U Srbiji se neće graditi centar "ni za 400.000, ni za 4.000 migranata" jer to nije politika zemlje, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Srbija 10.08.2015 | 13:50
Vulin: Ne gradimo kamp za migrante

Komentarišući pojedine navode da EU razmišlja da se u Srbiji izgradi prihvatni centar za 400.000 migranata, Vulin je rekao da to niko nije tražio, a i da jeste, Srbija to nikad ne bi prihvatila. Vulin je istakao da Srbija nije prihvatni centar za migrante i da svako ko želi da uđe ili izađe iz naše zemlje, može to da uradi u skladu sa zakonom.

Ministar je naveo i da država neće na silu zadržavati migrante, jer oni nisu došli da žive u Srbiji niti žele da budu ovde, već žele da idu svojim putem, što je, kako je rekao, njihovo pravo.

Ne gradimo nikakav centar, nemamo nijedan trajni kapacitet koji hoćemo da uvećamo, rekao je Vulin i dodao da se Srbija prema migrantima odnosi u skladu sa najvišim svetskim standardima.

Vulin je dodao da će Srbija nastaviti da se ponaša maksimalno humano i da poštuje sve obaveze iz ugovora o readmisiji, ali je zamolio i sve da se odnose odgovorno prema migrantima, ali i prema državi.

Molim sve medije da budu maksimalno odgovorni prema zemlji i situaciji u kojoj se nalazimo, prema migrantima kojima je jako teško i koji ovde nisu svojom voljom. I da vode računa da novinskim naslovima ne plaše ljude, zaključio je ministar.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dodano

10.08.2015 14:08

Ako to EVropa bude htjela,hoce sigurno bez upita Vulina za odobrenje.

ODGOVORITE
Name

VASKO

10.08.2015 14:23

Pa najvise migranata ima u EU iz Srbije BiH i Makedonije. Znaci bice to mala SFRJ.

ODGOVORITE
Name

ma ja

10.08.2015 16:05

Kad cijela EU grade kampove a nasi moraju kako EU kaze.A sto EU trazi s Balkana radnu snagu jeftiniju? Naj trazeniji kuhari konobari i medicinsko osoblje