Пуцњи испред америчког конзулата

У бомбашком нападу на полицијску станицу рањено је 10 људи, а жена која је с мушкарцем пуцала на амерички конзулат је ухапшена.

Свијет 10.08.2015 | 10:11
 Пуцњи испред америчког конзулата

Турска полиција ухапсила је жену осумњичену за јутрошњи напад на Конзулат САД-а у Истанбулу, пошто су двојица нападача побегла када је локална полиција узвратила на њихову ватру испред зграде конзулата,
јавила је турска телевизија НТВ.

Напад на Конзулат САД-а у истанбулском дистрикту Саријер извели су мушкарац и жена, додаје локална новинска агенција Доган и наводи да нико није повређен у том нападу који је уследио неколико сати после бомбашког напада на полицијску станицу у Истанбулу, када је убијено двоје и рањено најмање 10 људи.

Истанбулска полиција потврдила је у саопштењу да су тројица полицајаца иседам цивила рањени у експлозији, али нису навели број убијених у нападу.

Напада на полицијску станицу у дистрикту Султанбејли изазвао је делимично рушење троспратнице и оштећење око 20 возила паркираних на месту напада.

Агенције АП наводи да за бомбашки напад у Истанбулу за сада нико није преузео одговорност.

У Турској је повећано стање приправности пошто је покренут, како званичници наводе "синхронизовани рат против тероризма" прошлог месеца, укључујући ваздушне ударе против Исламске државе у Сирији и забрањене Курдистанске радничке партије (ПКК) са седиштем у северном Ираку, али и притвора на стотине осумњичених код куће.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар