Pucnji ispred američkog konzulata

U bombaškom napadu na policijsku stanicu ranjeno je 10 ljudi, a žena koja je s muškarcem pucala na američki konzulat je uhapšena.

Svijet 10.08.2015 | 10:11
 Pucnji ispred američkog konzulata

Turska policija uhapsila je ženu osumnjičenu za jutrošnji napad na Konzulat SAD-a u Istanbulu, pošto su dvojica napadača pobegla kada je lokalna policija uzvratila na njihovu vatru ispred zgrade konzulata,
javila je turska televizija NTV.

Napad na Konzulat SAD-a u istanbulskom distriktu Sarijer izveli su muškarac i žena, dodaje lokalna novinska agencija Dogan i navodi da niko nije povređen u tom napadu koji je usledio nekoliko sati posle bombaškog napada na policijsku stanicu u Istanbulu, kada je ubijeno dvoje i ranjeno najmanje 10 ljudi.

Istanbulska policija potvrdila je u saopštenju da su trojica policajaca isedam civila ranjeni u eksploziji, ali nisu naveli broj ubijenih u napadu.

Napada na policijsku stanicu u distriktu Sultanbejli izazvao je delimično rušenje trospratnice i oštećenje oko 20 vozila parkiranih na mestu napada.

Agencije AP navodi da za bombaški napad u Istanbulu za sada niko nije preuzeo odgovornost.

U Turskoj je povećano stanje pripravnosti pošto je pokrenut, kako zvaničnici navode "sinhronizovani rat protiv terorizma" prošlog meseca, uključujući vazdušne udare protiv Islamske države u Siriji i zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK) sa sedištem u severnom Iraku, ali i pritvora na stotine osumnjičenih kod kuće.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar