Навијачи убадали Београђане ножем

Марко К. (17), Лазар Г. (17) и Јеремија М. (17) приведени су у суботу увече под сумњом да су насумично, без повода ножем изболи тројицу младића у центру Београда.

Србија 10.08.2015 | 10:31
Навијачи убадали Београђане ножем

Крвави поход тројице навијача Партизана, за које су сумња да су били пијани или под утицајем наркотика, почео је нешто после два сата ујутру.

Тројка је прво у Поп Лукиној улици, код Бранковог моста, без икаквог повода, избола Сава В. (18) и Андрију М. (17), наневши им повреде задњег дела леве натколенице и доњег дела леђа, због чега су након интервенције Хитне помоћи пребачени у Ургентни центар.

С. В. и А. М. довезени су у Ургентни центар. Ипак, њихове повреде нису биле теже, па су после интервенције пуштени на кућно лечење - потврдили су за “Блиц” у Ургентном центру.

Према незваничним сазнањима, повода за напад није било.

Случајеви насумичних убадања у Србији све чешћи. Последњи такав случај у Београду се десио пре два месеца, када је у Француској улици непознати младић без повода пришао Ненаду Станковићу (44) и Предрагу Крајиновићу (37), напао их и ножем им нанео повреде стомака и леђа. И овај напад се догодио рано ујутру.

Два нападнута момка незаинтересовано су стајала на тротоару, када су им, уз крике и вређањем, пришла тројица нападача. Избила је туча, у којој су нападачи потегли и нож, а двојица момака су избодена - сазнаје „Блиц” из извора блиских истрази.

Један напад овој тројци није био довољан. Помахнитали, ишли су центром Београда, витлајући ножем и плашећи све који су им се затекли на путу. Убрзо је уследио и други напад, на Студентском тргу код Филолошког факултета.

Мета су овога пута били Боривоје М. (18) и Никола Д. (18), а сценарио напада био је идентичан. Боривоје је ножем убоден у задњу страну леве натколенице, док је Никола у последњем тренутку успео да избегне замах ножем. Обојица повређених одбила су транспорт у болницу, после указане помоћи.

Полицији је крвави пир тројице навијача пријављен у 2.30 сати, и они су убрзо ухапшени у центру града. Приликом хапшења, код Марка К. су пронађени нож и боксер, а руке и одећа Лазара Г. били су крвави.

Није познато да ли су тројица момака и ранији чинили слична кривична дела. На њиховим фејсбук профилима очигледно је само да су ватрени навијачи београдских црно-белих, али не и којој навијачкој групи припадају.

Осумњичени су јуче, како незванично сазнајемо, саслушани код тужиоца Вишег тужилаштва, у присуству родитеља.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Додано

10.08.2015 12:03

Дивљаство у велеграду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бих

10.08.2015 20:27

Кретени

ОДГОВОРИТЕ