Navijači ubadali Beograđane nožem

Marko K. (17), Lazar G. (17) i Jeremija M. (17) privedeni su u subotu uveče pod sumnjom da su nasumično, bez povoda nožem izboli trojicu mladića u centru Beograda.

Srbija 10.08.2015 | 10:31
Navijači ubadali Beograđane nožem

Krvavi pohod trojice navijača Partizana, za koje su sumnja da su bili pijani ili pod uticajem narkotika, počeo je nešto posle dva sata ujutru.

Trojka je prvo u Pop Lukinoj ulici, kod Brankovog mosta, bez ikakvog povoda, izbola Sava V. (18) i Andriju M. (17), nanevši im povrede zadnjeg dela leve natkolenice i donjeg dela leđa, zbog čega su nakon intervencije Hitne pomoći prebačeni u Urgentni centar.

S. V. i A. M. dovezeni su u Urgentni centar. Ipak, njihove povrede nisu bile teže, pa su posle intervencije pušteni na kućno lečenje - potvrdili su za “Blic” u Urgentnom centru.

Prema nezvaničnim saznanjima, povoda za napad nije bilo.

Slučajevi nasumičnih ubadanja u Srbiji sve češći. Poslednji takav slučaj u Beogradu se desio pre dva meseca, kada je u Francuskoj ulici nepoznati mladić bez povoda prišao Nenadu Stankoviću (44) i Predragu Krajinoviću (37), napao ih i nožem im naneo povrede stomaka i leđa. I ovaj napad se dogodio rano ujutru.

Dva napadnuta momka nezainteresovano su stajala na trotoaru, kada su im, uz krike i vređanjem, prišla trojica napadača. Izbila je tuča, u kojoj su napadači potegli i nož, a dvojica momaka su izbodena - saznaje „Blic” iz izvora bliskih istrazi.

Jedan napad ovoj trojci nije bio dovoljan. Pomahnitali, išli su centrom Beograda, vitlajući nožem i plašeći sve koji su im se zatekli na putu. Ubrzo je usledio i drugi napad, na Studentskom trgu kod Filološkog fakulteta.

Meta su ovoga puta bili Borivoje M. (18) i Nikola D. (18), a scenario napada bio je identičan. Borivoje je nožem uboden u zadnju stranu leve natkolenice, dok je Nikola u poslednjem trenutku uspeo da izbegne zamah nožem. Obojica povređenih odbila su transport u bolnicu, posle ukazane pomoći.

Policiji je krvavi pir trojice navijača prijavljen u 2.30 sati, i oni su ubrzo uhapšeni u centru grada. Prilikom hapšenja, kod Marka K. su pronađeni nož i bokser, a ruke i odeća Lazara G. bili su krvavi.

Nije poznato da li su trojica momaka i raniji činili slična krivična dela. Na njihovim fejsbuk profilima očigledno je samo da su vatreni navijači beogradskih crno-belih, ali ne i kojoj navijačkoj grupi pripadaju.

Osumnjičeni su juče, kako nezvanično saznajemo, saslušani kod tužioca Višeg tužilaštva, u prisustvu roditelja.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dodano

10.08.2015 12:03

Divljastvo u velegradu.

ODGOVORITE
Name

Bih

10.08.2015 20:27

Kreteni

ODGOVORITE