Ден Тана: Сваку управу Звезде бирају навијачи!

„Ниједна управа није могла да буде постављена без дозволе навијача, што је трагедија“, истиче некадашњи председник клуба са Маракане.

Фудбал 10.08.2015 | 08:40
Ден Тана: Сваку управу Звезде бирају навијачи!

Некадашњи председник Црвене звезде Добривоје Танасијевић сматра да овај клуб и даље воде навијачи.

Због константног сукоба са Делијама, Ден Тана је напустио Маракану у априлу 2009. године, а и тада, као и данас, тврди да су навијачи проблем државе, а не клуба.
„Отишао сам јер нисам желео да ми навијачи одређују ко ће бити теренер, а ко играч. Индиректно, Делије воде клуб откад сам ја отишао. Ниједна управа није могла да буде постављена без дозволе навијача, што је трагедија, Ма, плаче ми се због Звезде“, изјавио је Ден Тана за Курир.

Угледни бизнисмен посебно указује на једну чињеницу.
„Статут клуба, промењен у време Владана Лукића, даје потпуну и легитимну снагу Делијама. Е кад је тако, нека навијачи сада изаберу људе који ће водити клуб и обезбедити новац за његово функционисање. Статут какав има Црвена звезда не постоји нигде на свету. Дајем милион долара ономе ко ми нађе не исти него сличан, јер овај Звездин статут нема везе са оним какав имају Реал или Барслеона. Једно је бити навијач, а друго водити клуб“, упозорава Ден Тана.

За крај, Танасијевић сумња да би Небојша Човић могао да преузме фудбалски клуб.
„Човић уопште није тако наиван играч да би се примио онога што хоће навијачи. Ако се унапред не обезбеди и не договори с ким треба, неће преузети клуб. Мада, ништа ме у Србији више не може изненадити. Молим се богу да Делије нађу спасиоца, да искористе своје право које им даје статут“, закључио је Танасијевић.

Коментари / 0

Оставите коментар