Den Tana: Svaku upravu Zvezde biraju navijači!

„Nijedna uprava nije mogla da bude postavljena bez dozvole navijača, što je tragedija“, ističe nekadašnji predsednik kluba sa Marakane.

Fudbal 10.08.2015 | 08:40
Den Tana: Svaku upravu Zvezde biraju navijači!

Nekadašnji predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević smatra da ovaj klub i dalje vode navijači.

Zbog konstantnog sukoba sa Delijama, Den Tana je napustio Marakanu u aprilu 2009. godine, a i tada, kao i danas, tvrdi da su navijači problem države, a ne kluba.
„Otišao sam jer nisam želeo da mi navijači određuju ko će biti terener, a ko igrač. Indirektno, Delije vode klub otkad sam ja otišao. Nijedna uprava nije mogla da bude postavljena bez dozvole navijača, što je tragedija, Ma, plače mi se zbog Zvezde“, izjavio je Den Tana za Kurir.

Ugledni biznismen posebno ukazuje na jednu činjenicu.
„Statut kluba, promenjen u vreme Vladana Lukića, daje potpunu i legitimnu snagu Delijama. E kad je tako, neka navijači sada izaberu ljude koji će voditi klub i obezbediti novac za njegovo funkcionisanje. Statut kakav ima Crvena zvezda ne postoji nigde na svetu. Dajem milion dolara onome ko mi nađe ne isti nego sličan, jer ovaj Zvezdin statut nema veze sa onim kakav imaju Real ili Barsleona. Jedno je biti navijač, a drugo voditi klub“, upozorava Den Tana.

Za kraj, Tanasijević sumnja da bi Nebojša Čović mogao da preuzme fudbalski klub.
„Čović uopšte nije tako naivan igrač da bi se primio onoga što hoće navijači. Ako se unapred ne obezbedi i ne dogovori s kim treba, neće preuzeti klub. Mada, ništa me u Srbiji više ne može iznenaditi. Molim se bogu da Delije nađu spasioca, da iskoriste svoje pravo koje im daje statut“, zaključio je Tanasijević.

Komentari / 0

Ostavite komentar