ПЛ: Митровићу 15 минута, Билић ''разбио'' Венгера!

Екипе Њукасла и Саутемптона ремизирали су 2:2 (1:1), а петнаестоминутни деби у Премијер лиги имао је Александар Митровић. Фудбалери Вест Хема изненадили су Арсенал са 2:0 (1:0) на Емиратима, у првом колу Премијер лиге.

Фудбал 09.08.2015 | 18:40
ПЛ: Митровићу 15 минута, Билић ''разбио'' Венгера!

Бивши нападач Партизана је зарадио жути картон одмах по уласку на терен, док је с друге стране Душан Тадић асистенцијом донео реми "Свецима".

Гости су повели на Сент Џејмс Парку преко Грацијана Пелеа, али домаћин преко Паписа Сисеа и Жоржиња Вајналдума стиже до преокрета. Ипак, 11 минута пре краја Тадић проналази Шејна Лонга за поделу бодова.

Након по једне пропуштене шансе у првих 15 минута, Саутемптон стиже до вођства средином првог полувремена. Седрик Соареш је убацио лопту у казнени простор, а Пеле сјајно скочио и главом је послао у доњи леви угао поред немоћног Тима Крула.

Међутим, крајем полувремена домаћин стиже до егала. После гужве у казненом, Сисе је био најбржи и са петерца лопту убацио у мрежу.

На отварању другог дела сјајну шансу за Саутемптон не користи Маја Јошида, Крул рефлексном интервенцијом спасава Њукасл, који два минута касније после фантастичне контре стиже до преокрета.

Габријел Обертан је истрчао по десној страни и послао центаршут у казнени, где је сјајним ударцем Вајналдум постигао свој првенац у црно-белом дресу.

Петнаест минута пре краја шансу добија Александар Митровић, који због спотицања ривала одмах добија жути картон. У наставку меча је покушавао да пробије одбрану ривала, али су га играчи Саутемптона добро затварали.

Само четири минуте касније Саутемптон је изједначио резултат. Тадић је послао сјајан центаршут у казнени простор, а Лонг главом погодио уз леву стативу.

Гости су у надокнади времена имали две феноменалне шансу за победу, обе је пропустио Саидо Мане. Прво му је шут са 13-14 метара у последњем тренутку изблокирао Колбек, а онда је са сличне удаљености, неометан, гађао поред стативе.

"Тобџије" су контролисале игру у првом полувремену, Арон Рамзи је погодио и пречку, али је све упропастио Петр Чех.

Човек од кога се очекивало да ће коначно успоставити ред у Арсеналовој одбрани, ужасно је реаговао у две ситуације које су "чекићари" искористили и постигли голове.

Прво је голман Арсенала одлетео у празно у финишу првог полувремена, приликом центаршута из слободног ударца, па Кујате главом тресе мрежу.

Поред Чеха, грешку је направио и Кокелан, који није испратио саиграче, па је закаснио са изласком из казненог, чиме би оставио шесторицу ривала у офсајду.

Арсенал је кренуо фуриозно у наставку меча, Оливије Жиру је имао две добре шансе, прву је пропустио промашивши гол, док га је у другој зауставио Адријан.

Уследила је сурова казна, ни из чега Вест Хем је стигао до 2:0. Мауро Сарате је "ишчачкао" лопту на 20-ак метара, шутирао из колена, ухватио Чеха на погрешној нози, па је лопта завршила у доњем левом углу.

Десетак минута пре краја гости су изблокирали одличан покушај Тиа Волкота да врати Арсенал у игру, да би у 95. минуту Адријан спречио Алексиса Санчеса да постигне гол.

Премијер лига, прво коло:
Њукасл – Саутемптон 2:2
Сисе 42, Вајналдум 48 – Пеле 24, Лонг 79
Арсенал – Вест Хем 0:2
Кујате 43, Сарате 57
17:00 Стоук – Ливерпул

Субота:
Челси – Свонси 2:2
Оскар 23, Фернандес 30аг – Ају 29, Гомис 55п
Борнмут – Астон Вила 0:1
Гестеде 72
Норич – Кристал Палас 1:3
Редмонд – Заха 39, Дилејни 49, Кабај 90+4
Лестер – Сандерленд 4:2
Варди 11, Марез 18, 25п, Олдбрајтон 66 – Дефо 61, Флечер 71
Евертон – Вотфорд 1:2
Баркли 76, Коне 86 – Лајун 14, Игало 83
Манчестер Јунајтед – Тотенхем 1:0
Вокер 22аг

Понедељак:
Вест Бромвич – Манчестер Сити

Коментари / 0

Оставите коментар