PL: Mitroviću 15 minuta, Bilić ''razbio'' Vengera!

Ekipe Njukasla i Sautemptona remizirali su 2:2 (1:1), a petnaestominutni debi u Premijer ligi imao je Aleksandar Mitrović. Fudbaleri Vest Hema iznenadili su Arsenal sa 2:0 (1:0) na Emiratima, u prvom kolu Premijer lige.

Fudbal 09.08.2015 | 18:40
PL: Mitroviću 15 minuta, Bilić ''razbio'' Vengera!

Bivši napadač Partizana je zaradio žuti karton odmah po ulasku na teren, dok je s druge strane Dušan Tadić asistencijom doneo remi "Svecima".

Gosti su poveli na Sent Džejms Parku preko Gracijana Pelea, ali domaćin preko Papisa Sisea i Žoržinja Vajnalduma stiže do preokreta. Ipak, 11 minuta pre kraja Tadić pronalazi Šejna Longa za podelu bodova.

Nakon po jedne propuštene šanse u prvih 15 minuta, Sautempton stiže do vođstva sredinom prvog poluvremena. Sedrik Soareš je ubacio loptu u kazneni prostor, a Pele sjajno skočio i glavom je poslao u donji levi ugao pored nemoćnog Tima Krula.

Međutim, krajem poluvremena domaćin stiže do egala. Posle gužve u kaznenom, Sise je bio najbrži i sa peterca loptu ubacio u mrežu.

Na otvaranju drugog dela sjajnu šansu za Sautempton ne koristi Maja Jošida, Krul refleksnom intervencijom spasava Njukasl, koji dva minuta kasnije posle fantastične kontre stiže do preokreta.

Gabrijel Obertan je istrčao po desnoj strani i poslao centaršut u kazneni, gde je sjajnim udarcem Vajnaldum postigao svoj prvenac u crno-belom dresu.

Petnaest minuta pre kraja šansu dobija Aleksandar Mitrović, koji zbog spoticanja rivala odmah dobija žuti karton. U nastavku meča je pokušavao da probije odbranu rivala, ali su ga igrači Sautemptona dobro zatvarali.

Samo četiri minute kasnije Sautempton je izjednačio rezultat. Tadić je poslao sjajan centaršut u kazneni prostor, a Long glavom pogodio uz levu stativu.

Gosti su u nadoknadi vremena imali dve fenomenalne šansu za pobedu, obe je propustio Saido Mane. Prvo mu je šut sa 13-14 metara u poslednjem trenutku izblokirao Kolbek, a onda je sa slične udaljenosti, neometan, gađao pored stative.

"Tobdžije" su kontrolisale igru u prvom poluvremenu, Aron Ramzi je pogodio i prečku, ali je sve upropastio Petr Čeh.

Čovek od koga se očekivalo da će konačno uspostaviti red u Arsenalovoj odbrani, užasno je reagovao u dve situacije koje su "čekićari" iskoristili i postigli golove.

Prvo je golman Arsenala odleteo u prazno u finišu prvog poluvremena, prilikom centaršuta iz slobodnog udarca, pa Kujate glavom trese mrežu.

Pored Čeha, grešku je napravio i Kokelan, koji nije ispratio saigrače, pa je zakasnio sa izlaskom iz kaznenog, čime bi ostavio šestoricu rivala u ofsajdu.

Arsenal je krenuo furiozno u nastavku meča, Olivije Žiru je imao dve dobre šanse, prvu je propustio promašivši gol, dok ga je u drugoj zaustavio Adrijan.

Usledila je surova kazna, ni iz čega Vest Hem je stigao do 2:0. Mauro Sarate je "iščačkao" loptu na 20-ak metara, šutirao iz kolena, uhvatio Čeha na pogrešnoj nozi, pa je lopta završila u donjem levom uglu.

Desetak minuta pre kraja gosti su izblokirali odličan pokušaj Tia Volkota da vrati Arsenal u igru, da bi u 95. minutu Adrijan sprečio Aleksisa Sančesa da postigne gol.

Premijer liga, prvo kolo:
Njukasl – Sautempton 2:2
Sise 42, Vajnaldum 48 – Pele 24, Long 79
Arsenal – Vest Hem 0:2
Kujate 43, Sarate 57
17:00 Stouk – Liverpul

Subota:
Čelsi – Svonsi 2:2
Oskar 23, Fernandes 30ag – Aju 29, Gomis 55p
Bornmut – Aston Vila 0:1
Gestede 72
Norič – Kristal Palas 1:3
Redmond – Zaha 39, Dilejni 49, Kabaj 90+4
Lester – Sanderlend 4:2
Vardi 11, Marez 18, 25p, Oldbrajton 66 – Defo 61, Flečer 71
Everton – Votford 1:2
Barkli 76, Kone 86 – Lajun 14, Igalo 83
Mančester Junajted – Totenhem 1:0
Voker 22ag

Ponedeljak:
Vest Bromvič – Mančester Siti

Komentari / 0

Ostavite komentar