ФИБА вратила Русију на Евробаскет!

Светска кошаркашка федерација потврдила је суспензију Кошаркашке федерације Русије, али је дозволила репрезентацијама те земље да учествују на такмичењима.

Кошарка 09.08.2015 | 19:20
ФИБА вратила Русију на Евробаскет!

Русија ће се тако наћи на овогодишњем Европском првенству, пошто је њено учешће било доведено у питање прошлог месеца, када је објављена одлука о суспензији.

Владајуће тело светске кошарке објавило је да је после саслушања челника Кошаркашке федерације Русије, министарства за спорт Русије и Олимпијског комитета Русије одлучено да суспензија остане на снази, али да играчи, тренери, судије и комесари неће трпети због тога.

ФИБА је суспензију Русији изрекла 29. јула због немогућности Кошаркашке федерације Русије да реши дугогодишње институцијалне и правне проблеме. Због тога, Федерација није имала потпуну контролу, што потврђују бројне промене челника и мешање Суда у Москви у његов рад 2013. године, када су одржани ванредни председнички избори.

Из ФИБА су истакли да ће нагледати ситуацију у Русији, као и да се од Федерације захтева промена статуте и прописа, који морају да буду у складу са онима које налаже владајуће тело светске кошарке. У све то ће бити укључено и Министарство спорта и Олимпијски комитет Русије, а дат је и рок за промене – 30. април 2016. године.

Русија ће на Европском првенству играти у групи А са селекцијама Француске, Босне и Херцеговине, Финске, Пољске и Израела. Евробаскет је на програм од 5. до 20. септембра.

Коментари / 0

Оставите коментар