Хрвати чине све да спасу Салопека

Рок од 48 сати који су терористи дали у петак истиче данас. Иако је јуче Египат започео рације у више мјеста за која су сумњали да би могли тамо наћи Томислава Салопека, јутрос нема нових информација о успјешности акције.

Свијет 09.08.2015 | 19:52
Хрвати чине све да спасу Салопека

Безбједносне снаге претражиле су јуче низ терористичких скровишта у градовима Шеик Зувајд, Рафах и Ариш како би покушали доћи до нових информација о Салопеку.

Хрватска Влада и Министарство вањских и европских послова, користећи све механизме који нам стоје на располагању, континуирано раде на рјешавању случаја отетог хрватског држављанина. Због осјетљивости ситуације и даље нисмо у могућности објављивати детаље те стога поновно апелујемо да се не објављују непровјерене информације​, саопштили су нешто прије 15 часова из Министарства спољних послова.

Подсјетимо, у петак су терористи продужили рок те египатским властима дали 48 часова да ослободи затворене жене у замјену за Салопеков живот. Сестра једне од њих тада је апеловала на терористе да њена сестра не жели бити слободна ако ће недужни човјек бити убијен.

Ово је прва отмица и пријетња египатског огранка Исламске државе. Свјетски медији пишу како је догађај уздрмао заједницу страних радника који раде за мултинационалне компаније у Египту и показује да исламисти имају капацитета за спровођење својих планова упркос масовној кампањи коју египатске снаге сигурности воде против њих.

Аналитичарка Јанет Басурто сматра се да би ово могао бити само почетак отмица на египатској територији те да би такав развој догађаја био врло лош за египатски туризам и долазак страних инвеститора.

Извор: Независне

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Перо

09.08.2015 22:27

Ватикански језуити сада приносе Томислава Салопека Србина покрштеног у тзв.Хрвата на олтар сатани у већу славу луцифера. Бивши Срби, а сад тзв.Хрвати нисте ваљда мислил да ће вас крвава шапа из Ватикана миловати у знак захвалности што сте живој српској деци камо очи вадили у Јаеновцу? Ви сте геноцидна креација Ватикана, а не Кроација!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

10.08.2015 13:10

Бумммммм

ОДГОВОРИТЕ