Hrvati čine sve da spasu Salopeka

Rok od 48 sati koji su teroristi dali u petak ističe danas. Iako je juče Egipat započeo racije u više mjesta za koja su sumnjali da bi mogli tamo naći Tomislava Salopeka, jutros nema novih informacija o uspješnosti akcije.

Svijet 09.08.2015 | 19:52
Hrvati čine sve da spasu Salopeka

Bezbjednosne snage pretražile su juče niz terorističkih skrovišta u gradovima Šeik Zuvajd, Rafah i Ariš kako bi pokušali doći do novih informacija o Salopeku.

Hrvatska Vlada i Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova, koristeći sve mehanizme koji nam stoje na raspolaganju, kontinuirano rade na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina. Zbog osjetljivosti situacije i dalje nismo u mogućnosti objavljivati detalje te stoga ponovno apelujemo da se ne objavljuju neprovjerene informacije​, saopštili su nešto prije 15 časova iz Ministarstva spoljnih poslova.

Podsjetimo, u petak su teroristi produžili rok te egipatskim vlastima dali 48 časova da oslobodi zatvorene žene u zamjenu za Salopekov život. Sestra jedne od njih tada je apelovala na teroriste da njena sestra ne želi biti slobodna ako će nedužni čovjek biti ubijen.

Ovo je prva otmica i prijetnja egipatskog ogranka Islamske države. Svjetski mediji pišu kako je događaj uzdrmao zajednicu stranih radnika koji rade za multinacionalne kompanije u Egiptu i pokazuje da islamisti imaju kapaciteta za sprovođenje svojih planova uprkos masovnoj kampanji koju egipatske snage sigurnosti vode protiv njih.

Analitičarka Janet Basurto smatra se da bi ovo mogao biti samo početak otmica na egipatskoj teritoriji te da bi takav razvoj događaja bio vrlo loš za egipatski turizam i dolazak stranih investitora.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pero

09.08.2015 22:27

Vatikanski jezuiti sada prinose Tomislava Salopeka Srbina pokrštenog u tzv.Hrvata na oltar satani u veću slavu lucifera. Bivši Srbi, a sad tzv.Hrvati niste valjda mislil da će vas krvava šapa iz Vatikana milovati u znak zahvalnosti što ste živoj srpskoj deci kamo oči vadili u Jaenovcu? Vi ste genocidna kreacija Vatikana, a ne Kroacija!

ODGOVORITE
Name

Da

10.08.2015 13:10

Bummmmmm

ODGOVORITE