Ма, шта се то ''кува'' у Партизану?! Кога то они доводе?!

Буран финиш прелазног рока! Партизан доводи Уроша Ђурђевића и преговара са Ломићем! Одбијено 8.000.000 евра за Живковића! Црно-бели ће на зиму ће покушати да се договоре са Инвестиционим фондом о откупу права на уговор златног српског омладинца.

Фудбал 09.08.2015 | 23:40
Ма, шта се то ''кува'' у Партизану?! Кога то они доводе?!

Јесен у Европи је загарантована, а у финишу лета Партизан приводи крају још најмање два посла како би створио тим који би, према пројекцији управе, требало да игра запажену улогу у групној фази УЕФА такмичења. Према последњим информацијама, руководиоци црно-белих на добром су путу да ојачају екипу у нападу и то довођењем фудбалера холандског Витесеа - Уроша Ђурђевића (21).

Власник титуле првака Европе из Литваније 2013. и челници српског шампиона обновили су контакт који је постојао и у претходна три прелазна тока (додуше, кад је клубом из Хумске 1 руководила бивша гарнитура), с тим што се управо сад посао примакао реализацији. И то у виду једногодишње позајмице на коју је некадашњи првотимац Рада начелно пристао, а постоје наговештаји да ће светло за његов повратак у Београд упалити и челници клуба из Арнема. Ђурђевићу се свиђа идеја да се врати у српски фудбал и са Партизаном окуша на европској сцени, можда и у Лиги шампиона (на том путу као последња препрека стоји БАТЕ Борисов), док је Витесе вољан да сарађује, с обзиром да је Урош код тренера Петера Боша у другом плану, па би сезона „разигравања“ у Београду свима одговарала.

Ђурђевић је стајао на прагу Партизана пре две године, кад је био један од важнијих играча омладинске репрезентације која је покорила Стари континент, контакти су обновљени и у време шефованај тренера Марка Николића, његово име на листу жеља стављено је и зимус, после одласка Петра Шкулетића у Локомотиву, али ниједном нису постојали услови за озваничење сарадње. Како сад црно-бели стоје финансијски много боље, јер могу да рачунају на 5.400.000 евра награде УЕФА за пролаз у бараж квалификација за Лигу шампиона, јасно је да себи могу да приуште позајмицу играча који је у дресу Витесеа за годину и по дана одиграо 24 утакмице за први тим и дао један - али какав - гол. Против Ајакса.

Евентуалним доласком Уроша Ђурђевића Партизан неће ставити тачку на појачања у прелазном року, јер је за европске изазове потребна сигурнија одбрана. У Хумској 1 размишљају о левом беку, пошто су утакмице против Диле Гори и Стеауе показале да не могу да остану само на младом репрезентативцу Немањи Петровићу (23) и његовој алтернативи у виду још млађег Мирослава Богосавца (18). Зато је обновљен контакт са Марком Ломићем, који је постојао још почетком лета. Тад није било реално очекивати да повремени репрезентативац Србије дође у Београд, али после раскида сарадње са Мордовијом та опција делује далеко реалније. Једини камен спотицања је чињеница да је Ломић минулих година у Русији зарађивао озбиљан новац на годишњем нивоу и зато чека и друге клубове који могу да му понуде сличну плату какву је имао у Саранску. Но, није ни Партизан без адута, па ваља очекивати да још пре гостовања у Белорусији црно-бели заврше овај посао и појачају одбрану.

Паралено са довођењем играча (у петак потписао Небојша Косовић) у Хумској 1 гледају како да сачувају тим који је и даље непоражен у Европи, а чији је најистакнутији појединац - Андрија Живковић. За сада им иде више него добро, а да су одлучни у намери да га задрже показује и одлука клуба дан после елиминације Стеауе. Наиме, одушевљени потезима које је изводио на реваншу трећег квалификационог кола за Лигу шампиона, челници Сент Етјена, који су у среду вече имали и скаута на Топчидерском брду, послали су понуду вредну чак 8.000.000 евра. И - добили су „корпу“.

Тај детаљ јасно илуструје намеру Партизана да Андрија Живковић остане црно-бели макар до зиме, а у међувремену ће управа покушати да са Инвестиционим фондом Пинија Захавија, који располаже са 50 одсто права (25 одсто припада црно-белима, а 25 оцу играча Јовици) договоре о откупу тог дела уговора, па да у будућности рачунају на већи профит приликом трансфера једног од најталентованијих фудбалера света у свом узрасту.

Коментари / 0

Оставите коментар