Ma, šta se to ''kuva'' u Partizanu?! Koga to oni dovode?!

Buran finiš prelaznog roka! Partizan dovodi Uroša Đurđevića i pregovara sa Lomićem! Odbijeno 8.000.000 evra za Živkovića! Crno-beli će na zimu će pokušati da se dogovore sa Investicionim fondom o otkupu prava na ugovor zlatnog srpskog omladinca.

Fudbal 09.08.2015 | 23:40
Ma, šta se to ''kuva'' u Partizanu?! Koga to oni dovode?!

Jesen u Evropi je zagarantovana, a u finišu leta Partizan privodi kraju još najmanje dva posla kako bi stvorio tim koji bi, prema projekciji uprave, trebalo da igra zapaženu ulogu u grupnoj fazi UEFA takmičenja. Prema poslednjim informacijama, rukovodioci crno-belih na dobrom su putu da ojačaju ekipu u napadu i to dovođenjem fudbalera holandskog Vitesea - Uroša Đurđevića (21).

Vlasnik titule prvaka Evrope iz Litvanije 2013. i čelnici srpskog šampiona obnovili su kontakt koji je postojao i u prethodna tri prelazna toka (doduše, kad je klubom iz Humske 1 rukovodila bivša garnitura), s tim što se upravo sad posao primakao realizaciji. I to u vidu jednogodišnje pozajmice na koju je nekadašnji prvotimac Rada načelno pristao, a postoje nagoveštaji da će svetlo za njegov povratak u Beograd upaliti i čelnici kluba iz Arnema. Đurđeviću se sviđa ideja da se vrati u srpski fudbal i sa Partizanom okuša na evropskoj sceni, možda i u Ligi šampiona (na tom putu kao poslednja prepreka stoji BATE Borisov), dok je Vitese voljan da sarađuje, s obzirom da je Uroš kod trenera Petera Boša u drugom planu, pa bi sezona „razigravanja“ u Beogradu svima odgovarala.

Đurđević je stajao na pragu Partizana pre dve godine, kad je bio jedan od važnijih igrača omladinske reprezentacije koja je pokorila Stari kontinent, kontakti su obnovljeni i u vreme šefovanaj trenera Marka Nikolića, njegovo ime na listu želja stavljeno je i zimus, posle odlaska Petra Škuletića u Lokomotivu, ali nijednom nisu postojali uslovi za ozvaničenje saradnje. Kako sad crno-beli stoje finansijski mnogo bolje, jer mogu da računaju na 5.400.000 evra nagrade UEFA za prolaz u baraž kvalifikacija za Ligu šampiona, jasno je da sebi mogu da priušte pozajmicu igrača koji je u dresu Vitesea za godinu i po dana odigrao 24 utakmice za prvi tim i dao jedan - ali kakav - gol. Protiv Ajaksa.

Eventualnim dolaskom Uroša Đurđevića Partizan neće staviti tačku na pojačanja u prelaznom roku, jer je za evropske izazove potrebna sigurnija odbrana. U Humskoj 1 razmišljaju o levom beku, pošto su utakmice protiv Dile Gori i Steaue pokazale da ne mogu da ostanu samo na mladom reprezentativcu Nemanji Petroviću (23) i njegovoj alternativi u vidu još mlađeg Miroslava Bogosavca (18). Zato je obnovljen kontakt sa Markom Lomićem, koji je postojao još početkom leta. Tad nije bilo realno očekivati da povremeni reprezentativac Srbije dođe u Beograd, ali posle raskida saradnje sa Mordovijom ta opcija deluje daleko realnije. Jedini kamen spoticanja je činjenica da je Lomić minulih godina u Rusiji zarađivao ozbiljan novac na godišnjem nivou i zato čeka i druge klubove koji mogu da mu ponude sličnu platu kakvu je imao u Saransku. No, nije ni Partizan bez aduta, pa valja očekivati da još pre gostovanja u Belorusiji crno-beli završe ovaj posao i pojačaju odbranu.

Paraleno sa dovođenjem igrača (u petak potpisao Nebojša Kosović) u Humskoj 1 gledaju kako da sačuvaju tim koji je i dalje neporažen u Evropi, a čiji je najistaknutiji pojedinac - Andrija Živković. Za sada im ide više nego dobro, a da su odlučni u nameri da ga zadrže pokazuje i odluka kluba dan posle eliminacije Steaue. Naime, oduševljeni potezima koje je izvodio na revanšu trećeg kvalifikacionog kola za Ligu šampiona, čelnici Sent Etjena, koji su u sredu veče imali i skauta na Topčiderskom brdu, poslali su ponudu vrednu čak 8.000.000 evra. I - dobili su „korpu“.

Taj detalj jasno ilustruje nameru Partizana da Andrija Živković ostane crno-beli makar do zime, a u međuvremenu će uprava pokušati da sa Investicionim fondom Pinija Zahavija, koji raspolaže sa 50 odsto prava (25 odsto pripada crno-belima, a 25 ocu igrača Jovici) dogovore o otkupu tog dela ugovora, pa da u budućnosti računaju na veći profit prilikom transfera jednog od najtalentovanijih fudbalera sveta u svom uzrastu.

Komentari / 0

Ostavite komentar