Јувентусу Суперкуп Италије!

Екипа Јувентуса освојила је први трофеј у новој сезони, пошто је у утакмици Суперкупа Италије савладала Лацио – 2:0 (0:0). Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри био је срећан због првог трофеја у сезони који је освојила његова екипа.

Фудбал 08.08.2015 | 23:00
Јувентусу Суперкуп Италије!

Дуел освајача Скудета и националног Купа углавном се игра ван територије Италије, а 'Стара дама' је до свог рекордног седмог трофеја стигла на стадиону у Шангају.

После безидејног и досадног првог полувремена, у ком ниједна од двеју екипа није успела да упути ударац у оквир гола, Марио Манџукић донео је предност шампиону Италије, да би коначан резултат поставио Пауло Дибала.

Тим Масимилијана Алегрија био је за нијансу бољи ривал у првом делу сусрета, пошто је успео да шутне четири пута ка голу Маркетија, док, с друге стране, екипа Стефана Полија није ниједном запретила за 45 минута фудбала.

Летаргију на терену прекинуо је Манџукић, који је овог лета стигао из мадридског Атлетика, али је његов ударац у 48. минуту зауставио голман Римљана. Ипак, двадесет минута касније Маркети није имао шанси.

Стефан Лихштајнер је центрирао на петерац, после доброг продора по десном боку, а репрезентативац Хрватске надскочио два чувара и послао лопту у леви угао.

Само четири минута касније, Јуве је дуплирао предност, а поново је стрелац био новајлија – 40 милиона евра плаћени Пауло Дибала. Опет је акција кренула преко десног крила, овога пута ту се нашао Манџукић, да би Погба са друге стативе одложио лопту на пенал, а бивши нападач Палерма закуцао је под пречку.

Велике заслуге за други погодак Јувеа, али и за сâм ток меча, иду и на рачун Ђанлуиђија Буфона, који је у нападу који је претходио голу Аргентинца феноменалном интервенцијом зауставио ударац Фелипеа Андерсона са ивице казненог.

Душан Баста одиграо је цео меч за 'бианцоцелесте', док се Филип Ђорђевић нашао на терену од 61. минута, када је заменио Мирослава Клозеа. Последње појачање Лација из Србије, Сергеј Милинковић-Савић пораз свог новог тима посматрао је са клупе.

„Срећан сам због играча који су се добро прилагодили тешким условима на терену. Био нам је потребан карактер. Имали смо неке добре шансе, једна је пропала ужасно, а две смо добро искористили.“

Алегри је рекао да је победа важна због нових играча који треба да се уклопе у нову средину.

„Било је важно победити због тога што имамо неке нове играче у тиму којима је потребно да се адаптирају, а без неких играча смо остали. Суперкуп је важан трофеј и увек је задовољство освојити га“, рекао је Алегри.

Сезона у Серији А почиње за две недеље, а Јувентус први меч игра са Удинезеом, а потом следи сусрет са Ромом.

Коментари / 0

Оставите коментар