Juventusu Superkup Italije!

Ekipa Juventusa osvojila je prvi trofej u novoj sezoni, pošto je u utakmici Superkupa Italije savladala Lacio – 2:0 (0:0). Trener Juventusa Masimilijano Alegri bio je srećan zbog prvog trofeja u sezoni koji je osvojila njegova ekipa.

Fudbal 08.08.2015 | 23:00
Juventusu Superkup Italije!

Duel osvajača Skudeta i nacionalnog Kupa uglavnom se igra van teritorije Italije, a 'Stara dama' je do svog rekordnog sedmog trofeja stigla na stadionu u Šangaju.

Posle bezidejnog i dosadnog prvog poluvremena, u kom nijedna od dveju ekipa nije uspela da uputi udarac u okvir gola, Mario Mandžukić doneo je prednost šampionu Italije, da bi konačan rezultat postavio Paulo Dibala.

Tim Masimilijana Alegrija bio je za nijansu bolji rival u prvom delu susreta, pošto je uspeo da šutne četiri puta ka golu Marketija, dok, s druge strane, ekipa Stefana Polija nije nijednom zapretila za 45 minuta fudbala.

Letargiju na terenu prekinuo je Mandžukić, koji je ovog leta stigao iz madridskog Atletika, ali je njegov udarac u 48. minutu zaustavio golman Rimljana. Ipak, dvadeset minuta kasnije Marketi nije imao šansi.

Stefan Lihštajner je centrirao na peterac, posle dobrog prodora po desnom boku, a reprezentativac Hrvatske nadskočio dva čuvara i poslao loptu u levi ugao.

Samo četiri minuta kasnije, Juve je duplirao prednost, a ponovo je strelac bio novajlija – 40 miliona evra plaćeni Paulo Dibala. Opet je akcija krenula preko desnog krila, ovoga puta tu se našao Mandžukić, da bi Pogba sa druge stative odložio loptu na penal, a bivši napadač Palerma zakucao je pod prečku.

Velike zasluge za drugi pogodak Juvea, ali i za sâm tok meča, idu i na račun Đanluiđija Bufona, koji je u napadu koji je prethodio golu Argentinca fenomenalnom intervencijom zaustavio udarac Felipea Andersona sa ivice kaznenog.

Dušan Basta odigrao je ceo meč za 'biancoceleste', dok se Filip Đorđević našao na terenu od 61. minuta, kada je zamenio Miroslava Klozea. Poslednje pojačanje Lacija iz Srbije, Sergej Milinković-Savić poraz svog novog tima posmatrao je sa klupe.

„Srećan sam zbog igrača koji su se dobro prilagodili teškim uslovima na terenu. Bio nam je potreban karakter. Imali smo neke dobre šanse, jedna je propala užasno, a dve smo dobro iskoristili.“

Alegri je rekao da je pobeda važna zbog novih igrača koji treba da se uklope u novu sredinu.

„Bilo je važno pobediti zbog toga što imamo neke nove igrače u timu kojima je potrebno da se adaptiraju, a bez nekih igrača smo ostali. Superkup je važan trofej i uvek je zadovoljstvo osvojiti ga“, rekao je Alegri.

Sezona u Seriji A počinje za dve nedelje, a Juventus prvi meč igra sa Udinezeom, a potom sledi susret sa Romom.

Komentari / 0

Ostavite komentar