ПЛ: Кренуло је! Шок за Челси, Јунајтед ''минималан''!

Фудбалери Челсија ремизирали су са Свонсијем 2:2 (2:1), на старту нове сезоне у Премијер лиги. Фудбалери Манчестер јунајтеда отворили су 24. издање Премијер лиге минималном победом против Тотенхема на Олд Трафорду. Фудбалери Лестера, Астон Виле и Кристал Паласа стартовали су победама у новој сезони Премијер лиге, док је Вотфорд једини новајлија који није поражен. 

Фудбал 08.08.2015 | 22:40
ПЛ: Кренуло је! Шок за Челси, Јунајтед ''минималан''!

Бранилац титуле је две пута водио, поготком Оскара и аутоголом Фернандеса, али је на крају једва извукао бод.

У наставку меча Свонси је имао неколико добрих шанси, али се на голу Челсија са две сјајне интервенције истакао Асмир Беговић, који је стигао као замена за Петра Чеха.

Босанскохерцеговачки репрезентативац ће већ у следећем колу бити први голман, а можда добије шансу на још неколико утакмица, у зависности од казне за Куртоу.

У завршници меча Еден Азар је имао добру шансу после соло продора, али је Лукаш Фабијански сачувао мрежу гостију. Свонси је несрећно примио два гола, те пропустио добре прилике за победу на Стамфорд Бриџу.

Бранислав Ивановић и Немања Матић су одиграли цео меч за тим Жозеа Муриња.

Екипа Луја ван Гала је поново одиграла далеко испод својих могућности, али је славила аутоголом Кајла Вокера у 22. минуту и то је навијачима 'црвених ђавола' вероватно и најважније у овом тренутку.

Гости из Лондона имали су боље шансе, посебно пре примљеног гола, али Ериксен и Вокер су промашили одличне прилике и Тотенхем је кажњен.

У саставу Јунајтеда дебитовали су Депај, Шнајдерлин, Дармијан и Швајнштајгер, али је утисак да ће екипа са Олд Трафорда морати много боље уколико жели титулу ове сезоне.

"Лисице" су разбиле Сандерленд 4:2 и најавиле много веће амбиције од борбе за опстанак, док је голеда виђена и у Ливерпулу где су Евертон и Вотфорд ремизирали 2:2.

Астон Вила је минималцем дочекала дебитанта у елити Борнмут, док је Кристал Палас славио у Норичу 3:1.

У дербију поподневног термина Евертон је једва избегао пораз на свом Гудисону. Повратник у елиту Вотфорд одиграо је сјајан меч, те погоцима Лајуна и Игала два пута стизао до предности. Међутим, један потез Роберта Мартинеса донео је реми домаћину, резервиста Аруна Коне је прво асистирао Росу Барклију за сјајан гол са 20-ак метара, а потом је четири минута пре краја сам изједначио.

Утакмица дана, а вероватно и кола одиграна је у Лестеру. "Лисице" су стартовале фуриозно, за само 25 минута постигле су два гола, повеле су преко Вардија, да би средином полувремена Марез са два гола дотукао Сандерленд. Џермејн Дефо пола сата пре краја смањује резултат, али асистент прва два гола, Марк Олбрајтон, упусује се и сам у стрелце за потврду тријумфа. Гости су само успели да додатно ублаже пораз преко Стивена Флечера.

Сјајан старт сезоне имао је и Кристал Палас. Солидно појачани лондонски тим лако је надиграо повратника у ПЛ Норич. Вилфред Заха је донео предност гостима пет минута пре полувремена, да би већ у четвртом минуту наставка Дилејни дуплирао вођство.

Двадесетак минута пре краја резервиста Редмонд враћа "канаринце" у игру, али у четвртом минуту надокнаде времена тачку на меч поставља Јохан Кабај.

И други новајлија у Премијершипу је поражен. Највеће изненађење Чемпионшипа прошле сезоне Борнмут није успео да настави бајку. На Дин Корту славила је Астон Вила, минималним резултатом. Домаћина је 15-ак минута пре краја сломио резервиста Гестеде.

Премијер лига, прво коло:
Челси – Свонси 2:2
Оскар 23, Фернандес 30аг – Ају 29, Гомис 55п
Борнмут – Астон Вила 0:1
Гестеде 72
Норич – Кристал Палас 1:3
Редмонд – Заха 39, Дилејни 49, Кабај 90+4
Лестер – Сандерленд 4:2
Варди 11, Марез 18, 25п, Олдбрајтон 66 – Дефо 61, Флечер 71
Евертон – Вотфорд 1:2
Баркли 76, Коне 86 – Лајун 14, Игало 83
Манчестер Јунајтед – Тотенхем 1:0

недеља:
Њукасл – Саутемптон
Арсенал – Вест Хем
Стоук – Ливерпул

понедељак:
Вест Бромвич – Манчестер Сити

Коментари / 0

Оставите коментар