PL: Krenulo je! Šok za Čelsi, Junajted ''minimalan''!

Fudbaleri Čelsija remizirali su sa Svonsijem 2:2 (2:1), na startu nove sezone u Premijer ligi. Fudbaleri Mančester junajteda otvorili su 24. izdanje Premijer lige minimalnom pobedom protiv Totenhema na Old Trafordu. Fudbaleri Lestera, Aston Vile i Kristal Palasa startovali su pobedama u novoj sezoni Premijer lige, dok je Votford jedini novajlija koji nije poražen. 

Fudbal 08.08.2015 | 22:40
PL: Krenulo je! Šok za Čelsi, Junajted ''minimalan''!

Branilac titule je dve puta vodio, pogotkom Oskara i autogolom Fernandesa, ali je na kraju jedva izvukao bod.

U nastavku meča Svonsi je imao nekoliko dobrih šansi, ali se na golu Čelsija sa dve sjajne intervencije istakao Asmir Begović, koji je stigao kao zamena za Petra Čeha.

Bosanskohercegovački reprezentativac će već u sledećem kolu biti prvi golman, a možda dobije šansu na još nekoliko utakmica, u zavisnosti od kazne za Kurtou.

U završnici meča Eden Azar je imao dobru šansu posle solo prodora, ali je Lukaš Fabijanski sačuvao mrežu gostiju. Svonsi je nesrećno primio dva gola, te propustio dobre prilike za pobedu na Stamford Bridžu.

Branislav Ivanović i Nemanja Matić su odigrali ceo meč za tim Žozea Murinja.

Ekipa Luja van Gala je ponovo odigrala daleko ispod svojih mogućnosti, ali je slavila autogolom Kajla Vokera u 22. minutu i to je navijačima 'crvenih đavola' verovatno i najvažnije u ovom trenutku.

Gosti iz Londona imali su bolje šanse, posebno pre primljenog gola, ali Eriksen i Voker su promašili odlične prilike i Totenhem je kažnjen.

U sastavu Junajteda debitovali su Depaj, Šnajderlin, Darmijan i Švajnštajger, ali je utisak da će ekipa sa Old Traforda morati mnogo bolje ukoliko želi titulu ove sezone.

"Lisice" su razbile Sanderlend 4:2 i najavile mnogo veće ambicije od borbe za opstanak, dok je goleda viđena i u Liverpulu gde su Everton i Votford remizirali 2:2.

Aston Vila je minimalcem dočekala debitanta u eliti Bornmut, dok je Kristal Palas slavio u Noriču 3:1.

U derbiju popodnevnog termina Everton je jedva izbegao poraz na svom Gudisonu. Povratnik u elitu Votford odigrao je sjajan meč, te pogocima Lajuna i Igala dva puta stizao do prednosti. Međutim, jedan potez Roberta Martinesa doneo je remi domaćinu, rezervista Aruna Kone je prvo asistirao Rosu Barkliju za sjajan gol sa 20-ak metara, a potom je četiri minuta pre kraja sam izjednačio.

Utakmica dana, a verovatno i kola odigrana je u Lesteru. "Lisice" su startovale furiozno, za samo 25 minuta postigle su dva gola, povele su preko Vardija, da bi sredinom poluvremena Marez sa dva gola dotukao Sanderlend. Džermejn Defo pola sata pre kraja smanjuje rezultat, ali asistent prva dva gola, Mark Olbrajton, upusuje se i sam u strelce za potvrdu trijumfa. Gosti su samo uspeli da dodatno ublaže poraz preko Stivena Flečera.

Sjajan start sezone imao je i Kristal Palas. Solidno pojačani londonski tim lako je nadigrao povratnika u PL Norič. Vilfred Zaha je doneo prednost gostima pet minuta pre poluvremena, da bi već u četvrtom minutu nastavka Dilejni duplirao vođstvo.

Dvadesetak minuta pre kraja rezervista Redmond vraća "kanarince" u igru, ali u četvrtom minutu nadoknade vremena tačku na meč postavlja Johan Kabaj.

I drugi novajlija u Premijeršipu je poražen. Najveće iznenađenje Čempionšipa prošle sezone Bornmut nije uspeo da nastavi bajku. Na Din Kortu slavila je Aston Vila, minimalnim rezultatom. Domaćina je 15-ak minuta pre kraja slomio rezervista Gestede.

Premijer liga, prvo kolo:
Čelsi – Svonsi 2:2
Oskar 23, Fernandes 30ag – Aju 29, Gomis 55p
Bornmut – Aston Vila 0:1
Gestede 72
Norič – Kristal Palas 1:3
Redmond – Zaha 39, Dilejni 49, Kabaj 90+4
Lester – Sanderlend 4:2
Vardi 11, Marez 18, 25p, Oldbrajton 66 – Defo 61, Flečer 71
Everton – Votford 1:2
Barkli 76, Kone 86 – Lajun 14, Igalo 83
Mančester Junajted – Totenhem 1:0

nedelja:
Njukasl – Sautempton
Arsenal – Vest Hem
Stouk – Liverpul

ponedeljak:
Vest Bromvič – Mančester Siti

Komentari / 0

Ostavite komentar