Тајван на удару тајфуна који руши све

Тајфун "Суделор" погодио је данас Тајван, рушећи дрвеће, далеководе и семафоре, а најмање четири особе су страделе и десетине је повријеђно.

Свијет 08.08.2015 | 15:42
Тајван на удару тајфуна који руши све

 

Тајфун је до обала Тајвана дошао рано јутрос, а очекује се да ће се до вечерас приближити Тајландском мореузу и копненом дијелу Кине.

Снажни удари вјетра, праћени обилном падавинама оставили су без струје готово два милиона домаћинстава, јавила је Централна новинска агенција, преноси АП.

Осмогодишња дјевојчица и њена мајка су страдале на источној обали, док се њена сестра близнакиња води као нестала. У невремену је страдао и један ватрогасац, када га је ударио пијани возач док је с колегом, који је повријеђен, покушавао да склони оборено дрво.

Повријеђено је укупно 27 људи.

Олуја се креће брзином од 19 километара на сат, с ударима вјетра до 162 километара на сат, саопштила је тајванска метеоролошка служба. За планинска подручја је издато упозорење на клизишта, а за ниже предјеле на поплаве.

Власти у провинцији Фуђиан у југоисточном дијелу Кине наредиле су евакуацију око 158.000 људи, јавила је Синхуа.

Свим рибарским бродовима је наређено да се врате у луке, а исте мјере су преузеле власти и у сусједној провинцији Гуангдонг.

Поморска полиција је у петак поподне спасила 55 студената и профестора који су били заробљени на малом острву, гдје су били на љетном кампу, пошто су због јаког вјетра заустављени трајекти.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар