Рашовић: БАТЕ је стара руска школа!

Тренер Динама из Минска поручује играчима Партизана да ће за пласман у Лигу шампиона морати много да раде на терену.

Фудбал 09.08.2015 | 16:20
Рашовић: БАТЕ је стара руска школа!

БАТЕ Борисов (скраћеница од "Борисов Аутомобил Трактор Електроника"), Партизанов последњи противник на путу ка групној фази Лиге шампиона, тактички и физички је "беспрекорно припремљен" и у "пуној такмичарској форми".

То за "Спортски журнал" каже Вук Рашовић, некадашњи играч и тренер црно-белих, који тренутно са успехом ради у Белорусији, у Динаму из Минска.

"БАТЕ је представник старе руске школе фудбала. Играју агресивно, инсистирају на дуелима, а одлично су технички обучени. Партизан мора да се припреми на игру на ивици прекршаја. Шансе за пролаз су 50:50, а црно-бели ће морати много да раде да би пред реванш на свом стадиону стекли који проценат више. Морају да буду спремни на напорне утакмице, са много трчања и дуела 'један на један'", изјавио је Рашовић.

Он истиче да БАТЕ Борисов на 12 од досадашњих 14 утакмица белоруског првенства није примио гол.

"Зато сваки Партизанов улазак у казнени простор мора да буде шанса, а проценат реализације максималан".

У великом делу фудбалске јавности у Србији после жреба у петак реакције су биле крајње позитивне, у стилу "Партизан је имао много среће". Донекле је такав утисак проистекао из "тесних" победа Белоруса над ирским Дандалком (2:1, 0:0) и мађарским Видеотоном (1:1, 1:0).

Рашовић каже да ће се евентуално потцењивање "обити о главу".

"Ако их потцене, изгубиће. БАТЕ има искуство, већ је играо Лигу шампиона. Уз то је у пуној такмичарској форми. Партизан је тек почео сезону, екипа се уиграва, док је код њих све на свом месту".

БАТЕ Борисов пробијао се у групну фазу Лиге шампиона три пута у последње четири сезоне.

У сезони 2011/12 освојили су два бода у групи са Барселоном, Миланом и Плзењом, а јесенас су победили Атлетик Билбао као домаћини, док су преосталих пет мечева против Порта, Шахтјора и Атлетика изгубили уз катастрофалну гол-разлику 0:23!

Првак Белорусије најуспешнији је био у сезони 2012/13, када је стартовао фуриозно, победама над Бајерном код куће и Лилом у гостима, са по 3:1, а онда доживео четири пораза и заузео треће место у групи.

Неколико истакнутих играча те екипе, као што је нападач Родионов, још увек носе дрес БАТЕ Борисова.

Тренер Александар Јермакович у стручном штабу је од 2008, а пет година касније постављен је за шефа.

Коментари / 0

Оставите коментар