Rašović: BATE je stara ruska škola!

Trener Dinama iz Minska poručuje igračima Partizana da će za plasman u Ligu šampiona morati mnogo da rade na terenu.

Fudbal 09.08.2015 | 16:20
Rašović: BATE je stara ruska škola!

BATE Borisov (skraćenica od "Borisov Automobil Traktor Elektronika"), Partizanov poslednji protivnik na putu ka grupnoj fazi Lige šampiona, taktički i fizički je "besprekorno pripremljen" i u "punoj takmičarskoj formi".

To za "Sportski žurnal" kaže Vuk Rašović, nekadašnji igrač i trener crno-belih, koji trenutno sa uspehom radi u Belorusiji, u Dinamu iz Minska.

"BATE je predstavnik stare ruske škole fudbala. Igraju agresivno, insistiraju na duelima, a odlično su tehnički obučeni. Partizan mora da se pripremi na igru na ivici prekršaja. Šanse za prolaz su 50:50, a crno-beli će morati mnogo da rade da bi pred revanš na svom stadionu stekli koji procenat više. Moraju da budu spremni na naporne utakmice, sa mnogo trčanja i duela 'jedan na jedan'", izjavio je Rašović.

On ističe da BATE Borisov na 12 od dosadašnjih 14 utakmica beloruskog prvenstva nije primio gol.

"Zato svaki Partizanov ulazak u kazneni prostor mora da bude šansa, a procenat realizacije maksimalan".

U velikom delu fudbalske javnosti u Srbiji posle žreba u petak reakcije su bile krajnje pozitivne, u stilu "Partizan je imao mnogo sreće". Donekle je takav utisak proistekao iz "tesnih" pobeda Belorusa nad irskim Dandalkom (2:1, 0:0) i mađarskim Videotonom (1:1, 1:0).

Rašović kaže da će se eventualno potcenjivanje "obiti o glavu".

"Ako ih potcene, izgubiće. BATE ima iskustvo, već je igrao Ligu šampiona. Uz to je u punoj takmičarskoj formi. Partizan je tek počeo sezonu, ekipa se uigrava, dok je kod njih sve na svom mestu".

BATE Borisov probijao se u grupnu fazu Lige šampiona tri puta u poslednje četiri sezone.

U sezoni 2011/12 osvojili su dva boda u grupi sa Barselonom, Milanom i Plzenjom, a jesenas su pobedili Atletik Bilbao kao domaćini, dok su preostalih pet mečeva protiv Porta, Šahtjora i Atletika izgubili uz katastrofalnu gol-razliku 0:23!

Prvak Belorusije najuspešniji je bio u sezoni 2012/13, kada je startovao furiozno, pobedama nad Bajernom kod kuće i Lilom u gostima, sa po 3:1, a onda doživeo četiri poraza i zauzeo treće mesto u grupi.

Nekoliko istaknutih igrača te ekipe, kao što je napadač Rodionov, još uvek nose dres BATE Borisova.

Trener Aleksandar Jermakovič u stručnom štabu je od 2008, a pet godina kasnije postavljen je za šefa.

Komentari / 0

Ostavite komentar