Дерби дана: Пијевци у лонцу Олд Трафорда!

Утакмице између Манчестер јунајтеда и Тотенхема обично доносе доста голова на обе стране, а традиција је апсолутно уз Црвене ђаволе.

Фудбал 08.08.2015 | 12:40
Дерби дана: Пијевци у лонцу Олд Трафорда!

Дуели Манчестер јунајтеда и Тотенхема одувек су били узбудљиви, чак и они на којима су мреже мировале – срећом, то се ретко дешавало. Овај који је на програму од 13.45 има додатну тежину, јер се игра на отварању 24. сезоне енглеске Премијер лиге у коју Црвени ђаволи улазе с амбицијом да после две сушне године врате пехар на Олд Трафорд, док Певци „пуцају” на пласман у Лигу шампиона.

У главама Јунајтедових навијача још су свежа сећања на меч са Свонсијем којим је стартовало минуло првенство. Менаџерски деби Луја ван Гала претворио се у фијаско, пошто се Холанђанинова омиљена формација 3-5-2 са којом је месец дана раније довео репрезентацију своје земље до трећег места на Мундијалу у Бразилу показала као промашај, па су његове звезде поражене 1:2. Да буде још горе, Ван Гал, иритантно тврдоглав, дуго није одустајао од те поставке у коју су се тешко уклапали и староседеоци и баснословно плаћена појачања, пре свих Анхел ди Марија, нова аквизиција ПСЖ-а и Радамел Фалкао (у међувремену појачао Челси). Но, 62-годишњи стручњак на време се пренуо и некако довео екипу до четвртог места и квалификација за Лигу шампиона, што није задовољило ни газде, ни фанове. У досадашњем делу прелазног рока Ван Гал је рационално трошио (стигли су Бастијан Швајнштајгер, Морган Шнајдерлин, Мемфис Депај, Матео Дармијан и голман репрезентације Аргентине Серхио Ромеро), мада је нејасно због чега није појачао одбрану која је лани озбиљно „шкрипала”, али ваљда зна шта ради.

Или, пак, не зна, јер је ноћ пред почетак Премијер лиге из екипе избацио првог голамана Давида Де Хеу, што може да значи само једно: да ће шпански голман у Реал Мадрид.

И Тотенхем је био неуобичајено инертан на тржишту: једино право појачање је поливалентни дефанзивац Тоби Алдервајрелд, десни бек Киран Трипијер и аустријски штопер Кевин Вимер имају велики потенцијал, али им недостаје искуство. Очито је да менаџер гостију Маурисио Покетино има пуно поверење у кадар који је изнео претходни шампионат, што значи да ће све да се врти око Кристијана Ериксена и Харија Кејна, за кога медији тврде да ће до краја прелазног рока прећи управо на Олд Трафорд.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД

Хал 0:0
Клуб Америка 1:0
Сан Хозе 3:1
Барселона 3:1
ПСЖ 0:2

ТОТЕНХЕМ

Евертон 1:0
Малезија Б 2:1
Сиднеј 1:0
МЛС Ол-стар тим 1:2
Реал Мадрид 0:2

Коментари / 0

Оставите коментар