Derbi dana: Pijevci u loncu Old Traforda!

Utakmice između Mančester junajteda i Totenhema obično donose dosta golova na obe strane, a tradicija je apsolutno uz Crvene đavole.

Fudbal 08.08.2015 | 12:40
Derbi dana: Pijevci u loncu Old Traforda!

Dueli Mančester junajteda i Totenhema oduvek su bili uzbudljivi, čak i oni na kojima su mreže mirovale – srećom, to se retko dešavalo. Ovaj koji je na programu od 13.45 ima dodatnu težinu, jer se igra na otvaranju 24. sezone engleske Premijer lige u koju Crveni đavoli ulaze s ambicijom da posle dve sušne godine vrate pehar na Old Traford, dok Pevci „pucaju” na plasman u Ligu šampiona.

U glavama Junajtedovih navijača još su sveža sećanja na meč sa Svonsijem kojim je startovalo minulo prvenstvo. Menadžerski debi Luja van Gala pretvorio se u fijasko, pošto se Holanđaninova omiljena formacija 3-5-2 sa kojom je mesec dana ranije doveo reprezentaciju svoje zemlje do trećeg mesta na Mundijalu u Brazilu pokazala kao promašaj, pa su njegove zvezde poražene 1:2. Da bude još gore, Van Gal, iritantno tvrdoglav, dugo nije odustajao od te postavke u koju su se teško uklapali i starosedeoci i basnoslovno plaćena pojačanja, pre svih Anhel di Marija, nova akvizicija PSŽ-a i Radamel Falkao (u međuvremenu pojačao Čelsi). No, 62-godišnji stručnjak na vreme se prenuo i nekako doveo ekipu do četvrtog mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona, što nije zadovoljilo ni gazde, ni fanove. U dosadašnjem delu prelaznog roka Van Gal je racionalno trošio (stigli su Bastijan Švajnštajger, Morgan Šnajderlin, Memfis Depaj, Mateo Darmijan i golman reprezentacije Argentine Serhio Romero), mada je nejasno zbog čega nije pojačao odbranu koja je lani ozbiljno „škripala”, ali valjda zna šta radi.

Ili, pak, ne zna, jer je noć pred početak Premijer lige iz ekipe izbacio prvog golamana Davida De Heu, što može da znači samo jedno: da će španski golman u Real Madrid.

I Totenhem je bio neuobičajeno inertan na tržištu: jedino pravo pojačanje je polivalentni defanzivac Tobi Aldervajreld, desni bek Kiran Tripijer i austrijski štoper Kevin Vimer imaju veliki potencijal, ali im nedostaje iskustvo. Očito je da menadžer gostiju Maurisio Poketino ima puno poverenje u kadar koji je izneo prethodni šampionat, što znači da će sve da se vrti oko Kristijana Eriksena i Harija Kejna, za koga mediji tvrde da će do kraja prelaznog roka preći upravo na Old Traford.

POSLEDNJIH PET

MANČESTER JUNAJTED

Hal 0:0
Klub Amerika 1:0
San Hoze 3:1
Barselona 3:1
PSŽ 0:2

TOTENHEM

Everton 1:0
Malezija B 2:1
Sidnej 1:0
MLS Ol-star tim 1:2
Real Madrid 0:2

Komentari / 0

Ostavite komentar