Најмање осам погинулих

Службеник УН један је од најмање осам погинулих у нападу исламиста на хотел "Библос" у малијском граду Севареу, гдје наоружани нападачи држе таоце, саопштила је данас мировна мисија УН у Малију

Свијет 08.08.2015 | 08:55
Најмање осам погинулих

"Извјештаји указују на то да је један члан међународног особља МИНУСМА погинуо током тог напада", наводи се у саопштењу мисије, која није навела име нити националност погинулог.

Екстремисти су јуче извели напад на хотел у Севареу, око 600 километара сјевероисточно од пријестонице Бамака и узели између шест и десет талаца.

Војници су потом опколили хотел у коме милитанти држе таоце.

Према наводима неименованог војног извора, у нападу је погинуло осам особа, од којих двојица војника, пренио је Ројтерс.

Украјински талац, који је успио да побјегне из хотела "Библос", рекао је војницима да су међу отетима три држављана Јужноафричке Републике и један Рус.

У том хотелу на југу Севареа, код локалног аеродрома, углавном бораве странци, укључујући припаднике мисије УН у Малију и сараднике невладиних организација, наводи агенција ТАСС.

Снаге безбједности су успјеле да ликвидирају двојицу екстремиста.

За сада нико није преузео одговорност за напад на хотел.

Исламски екстремисти повезани са Ал каидом боре се годинама против војске на сјеверу Малија, а Француска је јануара 2013. године интервенисала у својој бившој колонији како би зауставила њихово напредовање на југ ка Бамаку.

У мају је малијска влада потписала споразум о примирју са побуњеницима из Удружених покрета Азавада, а 20. јуна договору се прикључила коалиција других оружаних група, али је безбједносна ситуација у земљи и даље нестабилна.

Коментари / 0

Оставите коментар