ФРА: ПСЖ славио на старту у гостима против Лила!

Моћни и са десет играча: Лепотица Моуре за успешан почетак Светаца! Упркос искључењу Рабиоа ПСЖ славио на гостовању у Лилу - 1:0.

Фудбал 07.08.2015 | 23:15
ФРА: ПСЖ славио на старту у гостима против Лила!

Са шампионом нема неизвесности, барем је тако у Француској. Чак и са играчем мање ПСЖ не може и не сме нико да отпише, што су Свеци показали на гостовању у Лилу, где су славили са 1:0.

Глупи потез Адријана Рабиоа из првог полувремена, када је несмотрено добио два жута картона у размаку од само пет минута, нису скупо коштали Парижане, који су дошли до тријумфа на старту новог шампионата. Лил је био бољи, посебно након искључења везисте гостију у 28. минуту, али до полувремена није успео да реализује бројчану предност.

У наставку, пулени Лорана Блана су и са човеком мање контролисали игру, а сјајан тренутак инспирације Каванија и Матуидија и пас у празно, па неуспела офсајд замка домаћина, кумовали су победоносном голу Парижана, који је постигао Лукас Моура у 57. минуту. Бразилац се лепо искрао, заобишао голмана домаћих и рутински по земљи пласирао лопту у мрежу Лила за стартни тријумф Светаца.

Тај гол као да је оковао ноге играчима Лила, који једва да су припретили у финишу меча, а имали су и среће јер је Кавани могао да се прослави. На крају, споменимо да због повреде колена Златан Ибрахимовић није био у тиму гостију на овом мечу, што показује да и без њега Свеци имају далеко најјачи тим у Француској.

ЛИГА 1 - ПРВО КОЛО

Петак

Лил - ПСЖ 0:1 (0:0)
/Моура 57/

Субота

21.00 Бастија - Рен

21.00 Марсељ - Каен

21.00 Монпеља - Анже

21.00 Нант - Генган

21.00 Ница - Монако

21.00 Троа - Ајачио

Недеља

17.00 Бордо - Ремс

17.00 Тулуз - Сент Етјен

21.00 Лион - Лоријен

Коментари / 0

Оставите коментар