FRA: PSŽ slavio na startu u gostima protiv Lila!

Moćni i sa deset igrača: Lepotica Moure za uspešan početak Svetaca! Uprkos isključenju Rabioa PSŽ slavio na gostovanju u Lilu - 1:0.

Fudbal 07.08.2015 | 23:15
FRA: PSŽ slavio na startu u gostima protiv Lila!

Sa šampionom nema neizvesnosti, barem je tako u Francuskoj. Čak i sa igračem manje PSŽ ne može i ne sme niko da otpiše, što su Sveci pokazali na gostovanju u Lilu, gde su slavili sa 1:0.

Glupi potez Adrijana Rabioa iz prvog poluvremena, kada je nesmotreno dobio dva žuta kartona u razmaku od samo pet minuta, nisu skupo koštali Parižane, koji su došli do trijumfa na startu novog šampionata. Lil je bio bolji, posebno nakon isključenja veziste gostiju u 28. minutu, ali do poluvremena nije uspeo da realizuje brojčanu prednost.

U nastavku, puleni Lorana Blana su i sa čovekom manje kontrolisali igru, a sjajan trenutak inspiracije Kavanija i Matuidija i pas u prazno, pa neuspela ofsajd zamka domaćina, kumovali su pobedonosnom golu Parižana, koji je postigao Lukas Moura u 57. minutu. Brazilac se lepo iskrao, zaobišao golmana domaćih i rutinski po zemlji plasirao loptu u mrežu Lila za startni trijumf Svetaca.

Taj gol kao da je okovao noge igračima Lila, koji jedva da su pripretili u finišu meča, a imali su i sreće jer je Kavani mogao da se proslavi. Na kraju, spomenimo da zbog povrede kolena Zlatan Ibrahimović nije bio u timu gostiju na ovom meču, što pokazuje da i bez njega Sveci imaju daleko najjači tim u Francuskoj.

LIGA 1 - PRVO KOLO

Petak

Lil - PSŽ 0:1 (0:0)
/Moura 57/

Subota

21.00 Bastija - Ren

21.00 Marselj - Kaen

21.00 Monpelja - Anže

21.00 Nant - Gengan

21.00 Nica - Monako

21.00 Troa - Ajačio

Nedelja

17.00 Bordo - Rems

17.00 Tuluz - Sent Etjen

21.00 Lion - Lorijen

Komentari / 0

Ostavite komentar