Роих: Рафа не може једино са Новаком!

Франциско Роих, други тренер деветог играча света, каже да је Новак Ђоковић тренутно неприкосновен и да Рафаел Надал једино њему не може да се супротстави.

Тенис 08.08.2015 | 15:20
Роих: Рафа не може једино са Новаком!

"Гледано кроз поене, може се рећи да су Енди Мари, Роџер Федерер и Новак Ђоковић недостижни за Рафаела у овом моменту. Али, гледајући по тренутном фокусу, Ђоковић је тренутно степен више изнад свих осталих. Ипак, не би рекао да Новак бољи него претходних година, можда је само раније био у Надаловој сенци", каже Роих.

Бивши шпански тенисер и специјалиста за дубл, освајач девет АТП титула у конкуренцији парова, сматра и да ће се његов земљак вратит на претходни ниво – истичући да су учесталији порази, пре свега, одраз нешто слабијег менталног стања освајача 14 Грен слем трофеја.

"Надал може да победи било кога – Федерера, Марија, Вавринку... То су све играчи којима може да створи доста проблема. АТП листа говори сама за себе, Ђоковић се налази на врху, са значајном предношћу у односу на остале. А, једино што могу да тврдим, Рафаел ће на турнеји по Америци моћи да се супростави свим ривалима – осим са Новаком", истакао је Роих.

Занимљиво је да су управо Роих и Рафа били ривали Новаку и Душану Вемићу у првом колу Роџерс Купа пре шест година, када су славили са 2:0 у сетовима – 7-5, 6-4.

'Бик са Маљорке' поново има доста проблема да пронађе конзистентност у својој игри – забележио је већ 12 пораза ове сезоне, испао је у трећем колу Вимблдона – али је недавно тријумфовао на турниру Серије 500 у Хамбургу, на својој омиљеној подлози шљаци.

"Мањак конзистентности је симптом недостатка самопоуздања. Поједини турнири се нису одвијали како смо очекивали, а ни Рафаел није играо на начин на који је желео. Када је долазило време да се такмичи, није радио ствари као претходних десет година. Ипак, сматрам да је све то нормално, поготово када се узме у обзир колико је Рафа у самом врху. Упркос свему што се догодило ове сезоне, шести је на годишњој (раце) листи после тријумфа у Хамбургу. Циљ нам је да сезону заврши у Топ 5, али да би постигао тако нешто мора да одиграо добро на УС Опену, уз наду да ће у истом ритму наставити и на старту сезоне 2016", сматра Шпанац.

За крај, Роих каже и да је сваки тријумф добар, поготово ако долази пред јако важан део сезоне.

"Увек је добро победити, поготово ако тријумф долази пред јако важан део сезоне као што је турнеја по Северној Америци на бетону. Ту је и промена подлоге за коју је потребно одређено време за адаптацију. Управо је успех то нешто што помаже, што даје праву мотивацију и приступ на тренинзима. Било је круцијално да Хамбург напусти као победник. Да то није био случај, припрема за предстојеће турнире била би нешто другачија", закључио је он.

Први Мастер у оквиру америчке турнеје на програму је од 10. до 16. августа у Монтреалу, где титулу брани Француз Жо-Вилфрид Цонга.

Коментари / 0

Оставите коментар