Незаконит упад у општину Градишка?

Увођење новоизабраног предсједника Скупштине Уроша Граховца, кога је изабрала новоформирана скупштинска већина окупљена око СНСД-а, у канцеларију представља насилан чин којим је почињено кривично дјело, поручио је правни заступник Општине Градишка.

Република Српска 07.08.2015 | 17:12
Незаконит упад у општину Градишка?

На прес конференцији којој су присуствовали и опозициони посланици у парламенту Српске поручено је да је упад у просторије Општине незаконит и да је Радислав Дончић и даље предсједник Скупштине Општине Градишка.

Окружни суд је, како тврде, морао одлучивати у вијећу судија, чиме је прекршена процедура. Процедуралну грешку је како тврде, направио и Основни суд у Градишци.

“Улази се у посјед, а нико није обавијештен на законит начин, руши се брава, прави се штета и прави се један перформанс и једно правно насиље”, поручио је правни заступник општине Градишка Синиша Ђорђевић.

Све наведене радње обављене су без присуства адвоката Радислава Дончића, због чега је Ђорђевић најавио кривичне пријаве.

“И поднијећемо тужбу за накнаду штете против Основног суда у Градишци и судије Граховца, због штете направљене на општини Градишка”, најавио је Ђорђевић.

Опозициони посланици су поручили да је Радислав Дончић и даље предсједник градишке скупштине. Зато су позвали Врховни суд да преузме предмет и стави тачку на ову агонију.

Пред судовима Српске предмети из области привредног криминала стоје и по двадесет година, а овакве одлуке се рјешавају експресно и то на Дан жалости.

Зато је потребно под хтно промијенити Изборни закон, који је, како тврде, пун недостатака.

“Мандат припада странци на чијој се листи одборник и посланик налази, у противном произвешћемо хаос путем трговине”, каже посланик СДС-а у Скупштини Српске Миладин Станић.

Урош Граховац, кога је Судска полиција увела у канцеларију предсјендика Скупштине општине, како тврде опозициони посланици, је два пута обављао ту функцију након чега се пензионисао, а сада поново покушава да сједне у исту фотељу, кршећи статут који је сам донио.

“Прави циљ је био смјена начелника општине Градишка, такву смо ситуацију имали скоро у Шипову. Јединица за подршку Судске полиције долази у општину Градишка да уведе Уроша Граховца у канцеларије предсједника Скупштине”, рекао је посланик Стренке напредна Српска Горан Ђорђић.

Од одборника су затражили да пониште све одлуке из фебрурара на којој су смијењена 54 лица ангажована у општини.

Нова скупштинска већина окупљена око СНСД-а је у међувремену позвала начелника Зорана Латиновића на сарадњу, као и да припреми материјале за наредну сједницу скупштине.

Цијели случај почео је сједницом 17 одборника СО Градишка 23. фебруара ове године за коју актуелна власт у општини Градишка тврди да је сазвана у супротности са законом, Статутом и Пословником о раду градишког парламента.

(БН ТВ)

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Додик

07.08.2015 15:40

Ха,ха,ха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјера

07.08.2015 15:48

Само треба вјеровати у правду и правни систем и на крају ће се показати да је ово све фарса у режији локалних тајкуна и проданих одборника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

07.08.2015 15:57

Само подносити кривицне пријаве и цекати. Кад се промијени резим процесуирати све који су криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

07.08.2015 16:13

Зали се Урос да није насао фотељу и да је канцеларија празна.Боље би му било да се ухватио ваљка и да окреци сам просторију па колико толико да оправда оне грдно стецене незаконите паре у прослом мандату.Донцица ухватити под хитно да му помогне.Ста урадисе од опстине која је некад била пета опстина по развијености.Е мој народе.Е мој народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсд

07.08.2015 16:23

Исто би и ми радили њима да смо у тој позицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

07.08.2015 16:29

А гдје је онај папак Мекињић, мора да их је он као политиколог на мјесту правника у Министарству код Дане Малешевића савјетовао па погубили конце и прескачу правне радње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

07.08.2015 16:54

Само да се завршава ова бламажа, а што се тиче Суда, то најбоље зна др.Шврака...итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козара

07.08.2015 17:29

Зло и наопако. Све је до народа. Народ им даје подршку, довољну да могу ово да раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опет ја

07.08.2015 18:05

Бајина војска је то и могу да раде ста хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

грле421x

07.08.2015 19:18

Највећи непријатељи човјековог ума су: “Мржња, похлепа, таштина, овисност, те равнодушност према патњама својих ближњих, и свих живих бића.” СБ Искрено се питам, дали Аџић и Грагивац имају икакав ум и разум, када на овако насилан начин грабежљиво и надмено отимају власт у Општини Градишка, а да ни једног момента не размишљају о стварној вољи грађана-бирача, већ искључиво о некаквом престижу и личним матријалним интересома. Њихови нехумани и нељудски поступци вријеђају нормални ума и разум код сваког грађана, јер су се одлучили на вандализам, уништавање народне имовине ( разваљивање брава и врата ) зарад, прије свега, интереса моћника из сјене, а потом због својих мизерних побуда, НА ДАН ЖАЛОСТИ и у вријеме одсутности Нечелника Латиновића и релевантних особа које су на годишњем одмору. Мора се признати да су јуришали уз помоћ РЕЖИМА и РЕЖИМСКИХ СУДОВА 5 мјесеци и 12 дана, гдје су кињили и мучили цијело становништво са хорском пјесмом на челу са Аџићем, да је 14 мање од 17, а сада видим да причају о којекаквим театралним глупаријама, које таксативно набрајају. Господо јуришници, навикавање вам је опасно, мало се зауставите и окрените се око себе, јер вам работа није нити мало људска, јер сте кренули у подле и покварене кадровске промјене, гдје многе особе у вашим редовима доводите мимо њиховопг осјећања на стуб срама, што можете уосталом произвести веома гадне и нептредвидиве послиједице. Дали можете разумјети од узвишеног ега и заслијепљености прву и задњну речениу, било би веома добро, прије свега за вас јуришнике, а потом за сваког човјека. Како је глупо од човјека да своје последње године проведе у похлепном гомилању Свјетовног блага, остављајући га за собом, у тренутку када смрт неизбјежно долази. СБ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка

07.08.2015 23:54

Ја сам једна од оних коју су преварии Аџић и Дуњић. Мог сина су изманипулисали и окренули против начелника, који је најпоштенији човјек на регији. Сад га Дане Малешевић малтретира и уцјењује ако се врати да ради с поштеним људима да ће му дати отказ у министарству. Ко се с овом ДНС и СНСД багром ухвати у коло никад не прође добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грле421x

08.08.2015 06:04

Разумијем ваше јаде, али будите без бриге, грађани долазе до памети (нека ми се опрости на мојој искрености), гдје би коначно требали збацити бахати, насилни и деспотски РЕЖИМ са врата, јер нема оног коме нису додијали, кога нису повриједили и понизили, зарад свога престижа и матријалних интереса. Потврђујем Ваше ријечи, да је Начелник Општине Градишка поштен човјек, човјек који враћа њихове дугове, које су задуживали шаком и капом за вријеме свог мандата. Та насилна олигархија након 5 мјесеци и 12 дана је насилно упала у просторије на дан жалости и када су све релевантне особе на годишњем одмору, дакле, чисти вандализам. Веома занимљиво, јер сада број 17 дисциплинује број 14, а и 22.08.2015. под морање позивају господина Латиновића на сарадњу, заиста интересантно, јер им је једини циљ да смјене Начелника Латиновић Зорана. Послушајте овај видео клип за утјеху. хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=5ДЦwјГ8ЕзWQ