Nezakonit upad u opštinu Gradiška?

Uvođenje novoizabranog predsjednika Skupštine Uroša Grahovca, koga je izabrala novoformirana skupštinska većina okupljena oko SNSD-a, u kancelariju predstavlja nasilan čin kojim je počinjeno krivično djelo, poručio je pravni zastupnik Opštine Gradiška.

Republika Srpska 07.08.2015 | 17:12
Nezakonit upad u opštinu Gradiška?

Na pres konferenciji kojoj su prisustvovali i opozicioni poslanici u parlamentu Srpske poručeno je da je upad u prostorije Opštine nezakonit i da je Radislav Dončić i dalje predsjednik Skupštine Opštine Gradiška.

Okružni sud je, kako tvrde, morao odlučivati u vijeću sudija, čime je prekršena procedura. Proceduralnu grešku je kako tvrde, napravio i Osnovni sud u Gradišci.

“Ulazi se u posjed, a niko nije obaviješten na zakonit način, ruši se brava, pravi se šteta i pravi se jedan performans i jedno pravno nasilje”, poručio je pravni zastupnik opštine Gradiška Siniša Đorđević.

Sve navedene radnje obavljene su bez prisustva advokata Radislava Dončića, zbog čega je Đorđević najavio krivične prijave.

“I podnijećemo tužbu za naknadu štete protiv Osnovnog suda u Gradišci i sudije Grahovca, zbog štete napravljene na opštini Gradiška”, najavio je Đorđević.

Opozicioni poslanici su poručili da je Radislav Dončić i dalje predsjednik gradiške skupštine. Zato su pozvali Vrhovni sud da preuzme predmet i stavi tačku na ovu agoniju.

Pred sudovima Srpske predmeti iz oblasti privrednog kriminala stoje i po dvadeset godina, a ovakve odluke se rješavaju ekspresno i to na Dan žalosti.

Zato je potrebno pod htno promijeniti Izborni zakon, koji je, kako tvrde, pun nedostataka.

“Mandat pripada stranci na čijoj se listi odbornik i poslanik nalazi, u protivnom proizvešćemo haos putem trgovine”, kaže poslanik SDS-a u Skupštini Srpske Miladin Stanić.

Uroš Grahovac, koga je Sudska policija uvela u kancelariju predsjendika Skupštine opštine, kako tvrde opozicioni poslanici, je dva puta obavljao tu funkciju nakon čega se penzionisao, a sada ponovo pokušava da sjedne u istu fotelju, kršeći statut koji je sam donio.

“Pravi cilj je bio smjena načelnika opštine Gradiška, takvu smo situaciju imali skoro u Šipovu. Jedinica za podršku Sudske policije dolazi u opštinu Gradiška da uvede Uroša Grahovca u kancelarije predsjednika Skupštine”, rekao je poslanik Strenke napredna Srpska Goran Đorđić.

Od odbornika su zatražili da ponište sve odluke iz februrara na kojoj su smijenjena 54 lica angažovana u opštini.

Nova skupštinska većina okupljena oko SNSD-a je u međuvremenu pozvala načelnika Zorana Latinovića na saradnju, kao i da pripremi materijale za narednu sjednicu skupštine.

Cijeli slučaj počeo je sjednicom 17 odbornika SO Gradiška 23. februara ove godine za koju aktuelna vlast u opštini Gradiška tvrdi da je sazvana u suprotnosti sa zakonom, Statutom i Poslovnikom o radu gradiškog parlamenta.

(BN TV)

 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Dodik

07.08.2015 15:40

Ha,ha,ha!

ODGOVORITE
Name

vjera

07.08.2015 15:48

Samo treba vjerovati u pravdu i pravni sistem i na kraju će se pokazati da je ovo sve farsa u režiji lokalnih tajkuna i prodanih odbornika.

ODGOVORITE
Name

Mikailo

07.08.2015 15:57

Samo podnositi krivicne prijave i cekati. Kad se promijeni rezim procesuirati sve koji su krivi.

ODGOVORITE
Name

333

07.08.2015 16:13

Zali se Uros da nije nasao fotelju i da je kancelarija prazna.Bolje bi mu bilo da se uhvatio valjka i da okreci sam prostoriju pa koliko toliko da opravda one grdno stecene nezakonite pare u proslom mandatu.Doncica uhvatiti pod hitno da mu pomogne.Sta uradise od opstine koja je nekad bila peta opstina po razvijenosti.E moj narode.E moj narode.

ODGOVORITE
Name

Snsd

07.08.2015 16:23

Isto bi i mi radili njima da smo u toj poziciji

ODGOVORITE
Name

Nikola

07.08.2015 16:29

A gdje je onaj papak Mekinjić, mora da ih je on kao politikolog na mjestu pravnika u Ministarstvu kod Dane Maleševića savjetovao pa pogubili konce i preskaču pravne radnje.

ODGOVORITE
Name

Gradiška

07.08.2015 16:54

Samo da se završava ova blamaža, a što se tiče Suda, to najbolje zna dr.Švraka...itd

ODGOVORITE
Name

Kozara

07.08.2015 17:29

Zlo i naopako. Sve je do naroda. Narod im daje podršku, dovoljnu da mogu ovo da rade.

ODGOVORITE
Name

opet ja

07.08.2015 18:05

Bajina vojska je to i mogu da rade sta hoce

ODGOVORITE
Name

grle421x

07.08.2015 19:18

Najveći neprijatelji čovjekovog uma su: “Mržnja, pohlepa, taština, ovisnost, te ravnodušnost prema patnjama svojih bližnjih, i svih živih bića.” SB Iskreno se pitam, dali Adžić i Gragivac imaju ikakav um i razum, kada na ovako nasilan način grabežljivo i nadmeno otimaju vlast u Opštini Gradiška, a da ni jednog momenta ne razmišljaju o stvarnoj volji građana-birača, već isključivo o nekakvom prestižu i ličnim matrijalnim interesoma. Njihovi nehumani i neljudski postupci vrijeđaju normalni uma i razum kod svakog građana, jer su se odlučili na vandalizam, uništavanje narodne imovine ( razvaljivanje brava i vrata ) zarad, prije svega, interesa moćnika iz sjene, a potom zbog svojih mizernih pobuda, NA DAN ŽALOSTI i u vrijeme odsutnosti Nečelnika Latinovića i relevantnih osoba koje su na godišnjem odmoru. Mora se priznati da su jurišali uz pomoć REŽIMA i REŽIMSKIH SUDOVA 5 mjeseci i 12 dana, gdje su kinjili i mučili cijelo stanovništvo sa horskom pjesmom na čelu sa Adžićem, da je 14 manje od 17, a sada vidim da pričaju o kojekakvim teatralnim gluparijama, koje taksativno nabrajaju. Gospodo jurišnici, navikavanje vam je opasno, malo se zaustavite i okrenite se oko sebe, jer vam rabota nije niti malo ljudska, jer ste krenuli u podle i pokvarene kadrovske promjene, gdje mnoge osobe u vašim redovima dovodite mimo njihovopg osjećanja na stub srama, što možete uostalom proizvesti veoma gadne i neptredvidive poslijedice. Dali možete razumjeti od uzvišenog ega i zaslijepljenosti prvu i zadnjnu rečeniu, bilo bi veoma dobro, prije svega za vas jurišnike, a potom za svakog čovjeka. Kako je glupo od čovjeka da svoje poslednje godine provede u pohlepnom gomilanju Svjetovnog blaga, ostavljajući ga za sobom, u trenutku kada smrt neizbježno dolazi. SB

ODGOVORITE
Name

Majka

07.08.2015 23:54

Ja sam jedna od onih koju su prevarii Adžić i Dunjić. Mog sina su izmanipulisali i okrenuli protiv načelnika, koji je najpošteniji čovjek na regiji. Sad ga Dane Malešević maltretira i ucjenjuje ako se vrati da radi s poštenim ljudima da će mu dati otkaz u ministarstvu. Ko se s ovom DNS i SNSD bagrom uhvati u kolo nikad ne prođe dobro.

ODGOVORITE
Name

grle421x

08.08.2015 06:04

Razumijem vaše jade, ali budite bez brige, građani dolaze do pameti (neka mi se oprosti na mojoj iskrenosti), gdje bi konačno trebali zbaciti bahati, nasilni i despotski REŽIM sa vrata, jer nema onog kome nisu dodijali, koga nisu povrijedili i ponizili, zarad svoga prestiža i matrijalnih interesa. Potvrđujem Vaše riječi, da je Načelnik Opštine Gradiška pošten čovjek, čovjek koji vraća njihove dugove, koje su zaduživali šakom i kapom za vrijeme svog mandata. Ta nasilna oligarhija nakon 5 mjeseci i 12 dana je nasilno upala u prostorije na dan žalosti i kada su sve relevantne osobe na godišnjem odmoru, dakle, čisti vandalizam. Veoma zanimljivo, jer sada broj 17 disciplinuje broj 14, a i 22.08.2015. pod moranje pozivaju gospodina Latinovića na saradnju, zaista interesantno, jer im je jedini cilj da smjene Načelnika Latinović Zorana. Poslušajte ovaj video klip za utjehu. https://www.youtube.com/watch?v=5DCwjG8EzWQ