Ванредни технички прегледи аутобуса

У Републици Српској биће проведена акција ванредне контроле техничке исправности аутобуса. Циљ је повећање техничке исправности и опремљености а пред почетак нове школске године.

Србија 07.08.2015 | 16:50
Ванредни технички прегледи аутобуса

Акција ће бити организована у сарадњи Министарства саобраћаја, Привредне коморе и Асоцијације техничких прегледа. Ванредни технички прегледи биће обавезни, али и бесплатни.

Ванредне контроле надзираће Министарство саобраћаја, неће бити кажњавања. До сада најчешће неисправности су статистички на кочионом систему.

У Републици Српској, званични су подаци Министарства саобраћаја, регистровано је 1.413 аутобуса. Просјечна старост возила је 16 година за велике аутобусе и 14 за аутобусе са мањим бројем сједишта.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЈА

07.08.2015 14:57

Па ста ту има новога???У свакој нормалној земљи је то рутина,сасвим природа појава!Само код нас је то неко велико чудо!Људи Ал смо заостали!Поззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубровник-Цавтат

16.08.2015 19:53

Код нас у Дубровнику све возе нови аутобуси са климом. И на линијама у граду и линијама од Стона до Превлаке то јест Конавала. Сваки аутобус има климу. Прометно ЛИБЕРТАС је у нападу на ДУ изгубило пуно аутобуса 1991. Али су се набавили нови аутобусу. Богу хвала !

Name

дејанпд

07.08.2015 16:35

Али нико не контролисе рад, односно не рад превозника, да не говоримо о томе да 80% њих на локалном нивоу нема нити један аутобус него превоз обављају комбијима који не испуњавају прописе нити по броју врата нити осталим условима прописаним Законом. Имам конкретну замјерку на распоред приградских линија у Приједору, од како дјаци не иду у сколу, укинуто је висе од 70% линија на одредјеним правцима, па тако на мом подруцју нема линије измедју десет до 7 ујутро и пет до осам, сто знаци да сви који раде од пола осам или осам, немају адекватног превоза него се морају сналазити на разне нацине, сто је срамота за било који град, а нароцито за оне који се хвале којекаквим цертификатима, напретком,те јос и локална управа има монопол на градски и приградски саобрацај. Најбоље од свега, сто распоред линија нико не зна, не постоји, нити има нацина да се сазна.Толико о успјесности Града Приједора у управљању аутобуском станицом и градским и приградским линијама, као и контроли истих. кад на станици питате за неку линију нпр.за Томасицу, даце Вам број тел. газде приватне фирме која има монопол на све линије у том правцу, а он Вам се, наравно неце јавити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо

07.08.2015 16:53

Ја кад видим аутобусе у дринатранс иструло у путника се ноге виде а унутра се усмрдили на нафту немају климе смеце

ОДГОВОРИТЕ