Vanredni tehnički pregledi autobusa

U Republici Srpskoj biće provedena akcija vanredne kontrole tehničke ispravnosti autobusa. Cilj je povećanje tehničke ispravnosti i opremljenosti a pred početak nove školske godine.

Srbija 07.08.2015 | 16:50
Vanredni tehnički pregledi autobusa

Akcija će biti organizovana u saradnji Ministarstva saobraćaja, Privredne komore i Asocijacije tehničkih pregleda. Vanredni tehnički pregledi biće obavezni, ali i besplatni.

Vanredne kontrole nadziraće Ministarstvo saobraćaja, neće biti kažnjavanja. Do sada najčešće neispravnosti su statistički na kočionom sistemu.

U Republici Srpskoj, zvanični su podaci Ministarstva saobraćaja, registrovano je 1.413 autobusa. Prosječna starost vozila je 16 godina za velike autobuse i 14 za autobuse sa manjim brojem sjedišta.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

JA

07.08.2015 14:57

Pa sta tu ima novoga???U svakoj normalnoj zemlji je to rutina,sasvim priroda pojava!Samo kod nas je to neko veliko čudo!Ljudi Al smo zaostali!Pozzz

ODGOVORITE
Name

Dubrovnik-Cavtat

16.08.2015 19:53

Kod nas u Dubrovniku sve voze novi autobusi sa klimom. I na linijama u gradu i linijama od Stona do Prevlake to jest Konavala. Svaki autobus ima klimu. Prometno LIBERTAS je u napadu na DU izgubilo puno autobusa 1991. Ali su se nabavili novi autobusu. Bogu hvala !

Name

dejanpd

07.08.2015 16:35

Ali niko ne kontrolise rad, odnosno ne rad prevoznika, da ne govorimo o tome da 80% njih na lokalnom nivou nema niti jedan autobus nego prevoz obavljaju kombijima koji ne ispunjavaju propise niti po broju vrata niti ostalim uslovima propisanim Zakonom. Imam konkretnu zamjerku na raspored prigradskih linija u Prijedoru, od kako djaci ne idu u skolu, ukinuto je vise od 70% linija na odredjenim pravcima, pa tako na mom podrucju nema linije izmedju deset do 7 ujutro i pet do osam, sto znaci da svi koji rade od pola osam ili osam, nemaju adekvatnog prevoza nego se moraju snalaziti na razne nacine, sto je sramota za bilo koji grad, a narocito za one koji se hvale kojekakvim certifikatima, napretkom,te jos i lokalna uprava ima monopol na gradski i prigradski saobracaj. Najbolje od svega, sto raspored linija niko ne zna, ne postoji, niti ima nacina da se sazna.Toliko o uspjesnosti Grada Prijedora u upravljanju autobuskom stanicom i gradskim i prigradskim linijama, kao i kontroli istih. kad na stanici pitate za neku liniju npr.za Tomasicu, dace Vam broj tel. gazde privatne firme koja ima monopol na sve linije u tom pravcu, a on Vam se, naravno nece javiti

ODGOVORITE
Name

Nedjo

07.08.2015 16:53

Ja kad vidim autobuse u drinatrans istrulo u putnika se noge vide a unutra se usmrdili na naftu nemaju klime smece

ODGOVORITE