Опрез: Данас висок индекс УВ зрачења!

Републику Српску и Федерацију БиХ данас очекује претежно сунчано вријеме са дневном температуром до 38 степени Целзијусових, а само на југозападу постоји могућност за пљускове и грмљавину.

Босна и Херцеговина 07.08.2015 | 10:10
Опрез: Данас висок индекс УВ зрачења!

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је на висок индекс сунчевог ултраљубичастог зрачења и велику опасност од избијања пожара.

Током дана преовладаваће сунчано и топло, а на југу и сјеверу вруће уз умјерен развој дневне облачности. То ће у послијеподневним часовима на југозападу условити ријетке пљускове и грмљавину. Према вечери по који пљусак може бити и у Херцеговини.

Дуваће углавном слаб сјеверни и сјевероисточни вјетар, на југу до умјерена бура.

Највиша дневна темепература од 31 до 36, на југу Херцеговине и понегдје на сјеверу око 38 степени Целзијусових.

Према извјештају Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно ведро вријеме.

Херцеговина је о овог јутра најтоплија са 27 степени Целзијусових, колико је у 8.00 часова измјерено у Мостару, Неуму и Требињу.

У Добоју, Српцу, Билећи, Градачцу измјерена су 23 степена, у Бањалуци, Бијељини, Приједору 22, у Тузли, Зворнику 21, у Вишеграду, Калиновику, Новом Граду, Мркоњић Граду, Бихаћу, Санском Мосту 20, у Ливну, Сребреници, Зеници 19, у Сарајеву, Горажду, Купресу 18 степени Целзијусових.

На Хан Пијеску, Чемерну, Иван-седлу, у Фочи, Дринићу, Рудом било је 17 степени, на Сокоцу и Бугојну 16, у Источном Дрвару 15, а на Бјелашници 14 степени Целзијусових.

Коментари / 0

Оставите коментар