Чистач плаже палио дијелове МХ370!

Делови несталог малезијског авиона са лета МХ370 вероватно би били пронађени много брже, да Николас Ферије није тако савесно радио свој посао. Овај чистач плаже је месецима палио делове авионских седишта и пртљага, мислећи да су најобичније смеће.

Свијет 07.08.2015 | 07:32
Чистач плаже палио дијелове МХ370!

Док је, као и сваког дана, из песка уклањао отпад који је вода нанела на обалу, Ферије није могао ни да замисли колика је важност комада плавог седишта које је пронашао. Зато га је спалио, и то пре читава три месеца.

Тек када је на вестима чуо да је пронађен део крила боинга 777, синуло му је шта је учинио.

- Сада схватам да сам све време уништавао делове авиона. Налазио сам чак и кофере са стварима, али нисам много размишљао о њима. Спаљивао сам их као и све остало јер је то мој посао - каже Николас Ферије, преноси Телеграпх.

Његова суграђанка Изабел са острва Реунион у Индијском океану видела је чак и део крила, али такође није придавала томе много значаја.

- Око 10. маја сам шетала плажом са својим сином. Угледали смо велики предмет налик на авионско крило, а недалеко од тога и кофер. Удаљили смо се од воде и продужили даље јер су таласи били превелики - каже Изабел.

Србија данас

Коментари / 0

Оставите коментар