Čistač plaže palio dijelove MH370!

Delovi nestalog malezijskog aviona sa leta MH370 verovatno bi bili pronađeni mnogo brže, da Nikolas Ferije nije tako savesno radio svoj posao. Ovaj čistač plaže je mesecima palio delove avionskih sedišta i prtljaga, misleći da su najobičnije smeće.

Svijet 07.08.2015 | 07:32
Čistač plaže palio dijelove MH370!

Dok je, kao i svakog dana, iz peska uklanjao otpad koji je voda nanela na obalu, Ferije nije mogao ni da zamisli kolika je važnost komada plavog sedišta koje je pronašao. Zato ga je spalio, i to pre čitava tri meseca.

Tek kada je na vestima čuo da je pronađen deo krila boinga 777, sinulo mu je šta je učinio.

- Sada shvatam da sam sve vreme uništavao delove aviona. Nalazio sam čak i kofere sa stvarima, ali nisam mnogo razmišljao o njima. Spaljivao sam ih kao i sve ostalo jer je to moj posao - kaže Nikolas Ferije, prenosi Telegraph.

Njegova sugrađanka Izabel sa ostrva Reunion u Indijskom okeanu videla je čak i deo krila, ali takođe nije pridavala tome mnogo značaja.

- Oko 10. maja sam šetala plažom sa svojim sinom. Ugledali smo veliki predmet nalik na avionsko krilo, a nedaleko od toga i kofer. Udaljili smo se od vode i produžili dalje jer su talasi bili preveliki - kaže Izabel.

Srbija danas

Komentari / 0

Ostavite komentar