Русија уништила 290 тона увезене хране

Руска Служба за ветеринарски и фитосанитарни надзор "Росељхознадзор" саопштила је да је јуче уништено 290 тона прехрамбених производа који су обухваћени санкцијама, а да је изузето 407 тона.

Свијет 07.08.2015 | 07:19
Русија уништила 290 тона увезене хране

Декрет о уништењу хране обухваћене ембаргом јуче је ступио на снагу. Тај декрет потписао је руски предсједник Владимир Путин.

Производи увезени у Руску Федерацију и обухваћени ембаргом могу бити уништени на било који начин и у складу са еколошким регулативама.

Неколико западних држава, укључујући САД и чланице ЕУ, увеле су више рунди санкција против Русије због наводног учешћа у кризи у Украјини, што Москва негира.

Москва је одговорила забраном увоза хране из земаља које су Русији увеле санкције.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мирза

07.08.2015 05:58

Униставају а пола русије гладно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БК

07.08.2015 07:47

Не бих рекао да је ико у Русији гладан.

Name

да ти казем несто Мирза

07.08.2015 11:46

Пола Русије гладно!!? Е незналицо русофобна. Па Русија мозе да храни пола планете.А то сто их је комунизам био дотјерао до просјацког стапа е то је вец прослост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирза

07.08.2015 12:00

Малени,кад ти буду пасоши пуни пецата од путовања јави се,заостао си,Русије је пола гладно и висе од пола мртва биједа,они богатаси по рРсији су узбеци,грузијци и казакстанци,а то су муслимани.

Name

ВРС РВИ

07.08.2015 14:39

ре Мирза: број печата није доказ памети (можда те је неко водао са собом).Русија је ове године имала рекордну призводњу жита. Ово их је само "натјерало" да развијају своју призводњу. Уосталом они могу да живе од шумских плодова 20 година ако треба. То ко су тајкуни и коме плаћају дебео рекет могло би се дискутовати. Да смо паметни и ми би увели санкције на храну из ЕУ и САД-а.Има више деформисаних американаца него Јапанаца у Хирошими и Нагасакију. Трују нас генетски модификованом храном док наши пољопривредници који производе здраву храну порпадају. Јеси ли се питао колико овдје има гладних и шта поједу у салами коју плате 1,20км? Нисам мислио одговарати на овај заједљив коментар али ето. Е да, ако су у Русији муслимани најбогатији као што си написао имаће се од кога заплијенити незаконито стечена имовина :)

Name

Мирза

07.08.2015 22:16

ми смо прије имали ратаре,а сад папци досли у град па их немозес спахтлом одлијепити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.08.2015 12:11

Има још доста вриједних људи. Ако имало гледаш тв знаћеш на каквим су мукама произвођачи млијека, меса, пољопривредних производа и осталог. Дошло је до тога да очајни и вриједни људи морају блокирати границу и то не само због себе него и због и због нас да неби јели западно смеће. Више им се исплати да хране сроку него да продају производе.Да људи имају економску мотивацију било би их дупло више. Те што си наброја никада нису били радници него паразити.