ЛЕ: Жељо испао, Воша прошла и поред пораза!

Није Жан Клод али јесте Жел Ван Дам пресудио сарајевском Жељезничару у реваншу трећег преткола Лиге Европе на "Кошеву"! Стандард је славио са 0:1 и укупним резултатом 3:1 иде у плеј-оф. Сампдорија победила на крцатом "Карађорђу" недовољних 2:0 (1:0). Српски представник сазнаће у петак име ривала у предворју Лиге Европе.

Фудбал 06.08.2015 | 23:15
ЛЕ: Жељо испао, Воша прошла и поред пораза!

Штета, баш штета...

Жељо није надиграо Стандард, али је могао да је било мало више спортске среће елиминисати Белгијанце и наћи се у завршној рунди за пласман у такмичење по групама најмасовнијег такмичења.

Да је она лопта Дамира Садиковића у 56. минуту одсјела у мрежи умјесто на стативи, ко зна како би то завршило, али мора се признати да у даљу рунду ипак иде бољи тим, који је у двије утакмице показао више и који је знао да казни за Европу, много неискуснији Жељезничар.

А за то сурово кажњавање постарао се презимењак Жан Клода Ван Дама, славног глумца познатог по борилачким вјештинама.

Тај Ван Дам, иначе капитен екипе Славољуба Муслина, иако дефанзивац по вокацији, је у 68. минуту реаговао у маниру расног стријелца - погледао је са ивице казненог простора и рутински пласирао лопту у небрањени дио мреже - за коначних 0:1.

Послије тог поготка је свима на стадиону било јасно да је то крај европских снова за клуб са "Грбавице" иако је у том тренутку остало још много да се игра...

Без обзира на елиминацију, изабраници Миломира Одовића заслужили су све аплаузе којим их је испратио скоро дупке пун кошевски стадион и скандирање "Жељо, Жељо"...

У прошли четвртак у Лијежу, Жељо је изгубио резултатом 2:1, али је и показао да може играти фудбал са белгијским тимом, као и вечерас на "Кошеву" пред више од 20.000 навијача, који су били у најбуквалнијем смислу "12 играч" плавих.

Нови Сад се окупио на стадиону, бодрио Војводину и одбројавао минуте до историје.

Упркос поразу од Сампдорије, "лале" су, укупним резултатом 4:2, други пут у три године изборили пласман у бараж за Лигу Европе!

ВОЈВОДИНА - САМПДОРИЈА 0:2 (0:1, први меч 4:0)

"Карађорђе" је на ногама дочекао Ђеновљане, украшен кореографијом на свим трибинама и поруком Вујадина Бошкова са севера: "Војводина на једној страни, сви остали на другој".

Амбијент за памћење подсетио је на неке давне евро-ноћи Војводине и јако мотивисао тим Златомира Загорчића. Навијачи су овацијама награђивали свако уклизавање својих играча и били захвални за сваки труд и добар потез.

На крају утакмице, трибине и момци у бело-црвеним дресовима радовали су се упркос поразу који се брише, јер их већ крајем августа на истом месту очекује још један спектакл.

"Дајте Дортмунд да се играмо!", писало је на једном од транспарената на источној трибни.

Направивши изненађење и елиминисавши Сампдорију спектакуларном победом у торинској ноћи, Војводина је други пут у клупској историји ушла у бараж за попуну група Лиге Европе!

Претпрошле године, на том степенику зауставио је молдавски Шериф. Ове године, поново је у предворју групе фазе, у којој никад није била!

Сампдорија је показала да је бољи тим него што се учинило прошле недеље. Воша је знала да сачува огромну предност и спречи апсолутну сензацију, иако није била само усмерена ка свом голу. Напротив, практично оба гола "пала" су у моментима у којима је домаћин био офанзивнији.

Коментари / 0

Оставите коментар