LE: Željo ispao, Voša prošla i pored poraza!

Nije Žan Klod ali jeste Žel Van Dam presudio sarajevskom Željezničaru u revanšu trećeg pretkola Lige Evrope na "Koševu"! Standard je slavio sa 0:1 i ukupnim rezultatom 3:1 ide u plej-of. Sampdorija pobedila na krcatom "Karađorđu" nedovoljnih 2:0 (1:0). Srpski predstavnik saznaće u petak ime rivala u predvorju Lige Evrope.

Fudbal 06.08.2015 | 23:15
LE: Željo ispao, Voša prošla i pored poraza!

Šteta, baš šteta...

Željo nije nadigrao Standard, ali je mogao da je bilo malo više sportske sreće eliminisati Belgijance i naći se u završnoj rundi za plasman u takmičenje po grupama najmasovnijeg takmičenja.

Da je ona lopta Damira Sadikovića u 56. minutu odsjela u mreži umjesto na stativi, ko zna kako bi to završilo, ali mora se priznati da u dalju rundu ipak ide bolji tim, koji je u dvije utakmice pokazao više i koji je znao da kazni za Evropu, mnogo neiskusniji Željezničar.

A za to surovo kažnjavanje postarao se prezimenjak Žan Kloda Van Dama, slavnog glumca poznatog po borilačkim vještinama.

Taj Van Dam, inače kapiten ekipe Slavoljuba Muslina, iako defanzivac po vokaciji, je u 68. minutu reagovao u maniru rasnog strijelca - pogledao je sa ivice kaznenog prostora i rutinski plasirao loptu u nebranjeni dio mreže - za konačnih 0:1.

Poslije tog pogotka je svima na stadionu bilo jasno da je to kraj evropskih snova za klub sa "Grbavice" iako je u tom trenutku ostalo još mnogo da se igra...

Bez obzira na eliminaciju, izabranici Milomira Odovića zaslužili su sve aplauze kojim ih je ispratio skoro dupke pun koševski stadion i skandiranje "Željo, Željo"...

U prošli četvrtak u Liježu, Željo je izgubio rezultatom 2:1, ali je i pokazao da može igrati fudbal sa belgijskim timom, kao i večeras na "Koševu" pred više od 20.000 navijača, koji su bili u najbukvalnijem smislu "12 igrač" plavih.

Novi Sad se okupio na stadionu, bodrio Vojvodinu i odbrojavao minute do istorije.

Uprkos porazu od Sampdorije, "lale" su, ukupnim rezultatom 4:2, drugi put u tri godine izborili plasman u baraž za Ligu Evrope!

VOJVODINA - SAMPDORIJA 0:2 (0:1, prvi meč 4:0)

"Karađorđe" je na nogama dočekao Đenovljane, ukrašen koreografijom na svim tribinama i porukom Vujadina Boškova sa severa: "Vojvodina na jednoj strani, svi ostali na drugoj".

Ambijent za pamćenje podsetio je na neke davne evro-noći Vojvodine i jako motivisao tim Zlatomira Zagorčića. Navijači su ovacijama nagrađivali svako uklizavanje svojih igrača i bili zahvalni za svaki trud i dobar potez.

Na kraju utakmice, tribine i momci u belo-crvenim dresovima radovali su se uprkos porazu koji se briše, jer ih već krajem avgusta na istom mestu očekuje još jedan spektakl.

"Dajte Dortmund da se igramo!", pisalo je na jednom od transparenata na istočnoj tribni.

Napravivši iznenađenje i eliminisavši Sampdoriju spektakularnom pobedom u torinskoj noći, Vojvodina je drugi put u klupskoj istoriji ušla u baraž za popunu grupa Lige Evrope!

Pretprošle godine, na tom stepeniku zaustavio je moldavski Šerif. Ove godine, ponovo je u predvorju grupe faze, u kojoj nikad nije bila!

Sampdorija je pokazala da je bolji tim nego što se učinilo prošle nedelje. Voša je znala da sačuva ogromnu prednost i spreči apsolutnu senzaciju, iako nije bila samo usmerena ka svom golu. Naprotiv, praktično oba gola "pala" su u momentima u kojima je domaćin bio ofanzivniji.

Komentari / 0

Ostavite komentar