Хрватски медији призивају Партизан у ЛШ!

Црно-бели на Максимиру и реприза петарде Динама! То желе Хрвати! Хрватски медији спремно су дочекали пролаз Динамо Загреба у плеј-оф Лиге шампиона, а још спремније чињеницу да би за групну фазу најелитнијег европског такмичења могао да се бори против Партизана. Било је доста неукусних коментара, поготово за минут ћутања у част страдалих и избеглих Срба из Крајине у акцији "Олуја".

Фудбал 07.08.2015 | 10:20
Хрватски медији призивају Партизан у ЛШ!

Хрватски "24 сата" наступио је са насловом: "Партизан и реприза "петарде" из 1997.?", описавши пролаз шампиона Србије у трећем колу квалификација и победу од 4:2 над Стеауом у Београду.

Црно-бели и Динамо су 1997. године године играли у другом колу квалификација за Лигу шампиона, а наш представник је славио у Хумској са 1:0, док је у Загребу поражен са великих 5:0.

"На Максимиру се натискало 40.000 навијача, а стадион је био пун два сата пре утакмице. Цвитановић и Марић дали су по два гола, Видука је здао један за једну од највећих Динамових победа у историји", пише "24 сата".

Тамошњи медији су се осврнули и на минут ћутања за страдале и протерена у из Крајине у "Олуји", још једном, неукусно похваливши акцију, а затим тихе осуде што је УЕФА и дозволила да се ода почаст што се у Србији одала почаст убијеним и избеглим Србима.

"Уочи утакмице играчи и навијачи београдског клуба имали су минуту ћутње. Док у Хрватској славимо величанствену "Олују" у којој смо ослободили окупирану земљу и избили великосрпске идеје и митове о "Великој Србији", наши источни суседи прогласили су дан жалости и од УЕФА добили допуштење за минуту шутње", пише "24 сата".

Интересантно је да је у анкети чак 56 одсто испитаника одговорило да би волели да Динамо игра против Партизана, 28 одсто би хтело за противника албански Скендербег, док Астана, Малме и Макаби не прелазе 11 процената.

Партизан је показао своју снагу, а предстоји му двомеч за групну фазу Лиге шампиона, а противници му могу бити Базел, Селтик, АПОЕЛ, БАТЕ Борисов и загребачки Динамо.

Коментари / 0

Оставите коментар