Hrvatski mediji prizivaju Partizan u LŠ!

Crno-beli na Maksimiru i repriza petarde Dinama! To žele Hrvati! Hrvatski mediji spremno su dočekali prolaz Dinamo Zagreba u plej-of Lige šampiona, a još spremnije činjenicu da bi za grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja mogao da se bori protiv Partizana. Bilo je dosta neukusnih komentara, pogotovo za minut ćutanja u čast stradalih i izbeglih Srba iz Krajine u akciji "Oluja".

Fudbal 07.08.2015 | 10:20
Hrvatski mediji prizivaju Partizan u LŠ!

Hrvatski "24 sata" nastupio je sa naslovom: "Partizan i repriza "petarde" iz 1997.?", opisavši prolaz šampiona Srbije u trećem kolu kvalifikacija i pobedu od 4:2 nad Steauom u Beogradu.

Crno-beli i Dinamo su 1997. godine godine igrali u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a naš predstavnik je slavio u Humskoj sa 1:0, dok je u Zagrebu poražen sa velikih 5:0.

"Na Maksimiru se natiskalo 40.000 navijača, a stadion je bio pun dva sata pre utakmice. Cvitanović i Marić dali su po dva gola, Viduka je zdao jedan za jednu od najvećih Dinamovih pobeda u istoriji", piše "24 sata".

Tamošnji mediji su se osvrnuli i na minut ćutanja za stradale i proterena u iz Krajine u "Oluji", još jednom, neukusno pohvalivši akciju, a zatim tihe osude što je UEFA i dozvolila da se oda počast što se u Srbiji odala počast ubijenim i izbeglim Srbima.

"Uoči utakmice igrači i navijači beogradskog kluba imali su minutu ćutnje. Dok u Hrvatskoj slavimo veličanstvenu "Oluju" u kojoj smo oslobodili okupiranu zemlju i izbili velikosrpske ideje i mitove o "Velikoj Srbiji", naši istočni susedi proglasili su dan žalosti i od UEFA dobili dopuštenje za minutu šutnje", piše "24 sata".

Interesantno je da je u anketi čak 56 odsto ispitanika odgovorilo da bi voleli da Dinamo igra protiv Partizana, 28 odsto bi htelo za protivnika albanski Skenderbeg, dok Astana, Malme i Makabi ne prelaze 11 procenata.

Partizan je pokazao svoju snagu, a predstoji mu dvomeč za grupnu fazu Lige šampiona, a protivnici mu mogu biti Bazel, Seltik, APOEL, BATE Borisov i zagrebački Dinamo.

Komentari / 0

Ostavite komentar